• Sponsrad
  Emma fick nytt självförtroende och hjälp att staka ut en framtidsriktning via Alis
  Efter en långvarig sjukskrivning fick 23-åriga Emma Voittonen en mentor via Alis, Samordningsförbundet Södertäljes insats för unga som behöver extra stöd för att få ett arbete eller påbörja studier. Mentorn blev vändningen för Emma, som fick hjälp att konkretisera sina framtidsdrömmar genom att börja på en skrivarutbildning via en folkhögskola. Nu gör hon sig redo att börja läsa upp sina gymnasiebetyg och siktar på en framtid som lektör eller psykolog.
  Rickard Bracken Generalsekreterare Suicide Zero. Foto: Frida Käck
  Psykisk hälsa
  Låt oss rusta våra barn och andras ungar för livet
  Under tredje veckan fick alla föräldrar som har en nioåring hemma en livsviktig present. Boken Livsviktiga snack ges ut av den ideella organisationen Suicide Zero och i den finns det tips och råd om hur du som förälder kan stötta ditt barn att berätta om hur hen har det.
  man och kvinna fotade bakifrån
  Psykisk hälsa
  Samordnade insatser bryter utanförskap och skapar sysselsättning i Sörmland
  Samordningsförbundet RAR Sörmland genomför insatser som stöttar arbetslösa till att ta klivet in på arbetsmarknaden. Genom att samverka insatser från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, socialtjänsten och psykiatrin kan de bidra till meningsfull sysselsättning för fler. Det kan i sin tur förebygga psykisk ohälsa. − En faktor som skiljer oss från andra samordningsförbund är att vi är ett … Fortsätter