Skip to main content
Hem » Psykisk Hälsa » Jamie stakade ut sin egen bana via stödverksamheten Hoppet
Psykisk hälsa

Jamie stakade ut sin egen bana via stödverksamheten Hoppet

I samarbete med: sex samordningsförbund i Stockholms län
Foto: Unsplash
I samarbete med: sex samordningsförbund i Stockholms län
Foto: Unsplash

För 21-åriga Jamie Gladh innebar deltagandet i den öppna mötesplatsen Hoppet i Upplands Väsby början på en ny framtid med praktik och folkhögskolestudier. Via Hoppet fick Jamie hjälp att hitta sin inre motivation och staka ut sin egen framtid. Framtidsdrömmen är att bli fotograf eller karaktärsdesigner i spelbranschen. 

– Jag fick kontakt med Hoppet via en gammal klasskamrat som började jobba där. Jag upptäckte snabbt att Hoppets lokaler i centrala Upplands Väsby var en plats där jag kände mig välkommen och kände mig trygg. När jag sökte mig till Hoppet befann jag mig i en djup depression. Personalen erbjöd mig samtalsstöd och praktiskt stöd som hjälpte mig att komma på fötter igen. Jag gick först en studieförberedande kurs som hjälpte mig att komma igång med studierna igen, säger Jamie Gladh.

Hjälp att hitta rätt riktning

I somras praktiserade Jamie på det sociala företaget Värmekällan i Upplands Väsby. I höst var det dags för kursstart på Skeppsholmens Folkhögskolas allmänna linje.

− Det stöd jag fått av personalen på Hoppet har betytt jättemycket för mig. Det hjälpte mig att hitta en riktning för mitt liv, att komma på vad jag vill jobba med i framtiden och att påbörja resan mot mitt mål. Det kändes särskilt bra att Hoppet erbjuder en fysisk plats dit man kan komma för att få stöd och hjälp. Det gjorde att jag kom hemifrån och fick ett välkommet miljöombyte. Hoppet har verkligen stärkt mig och hjälpt mig att hitta en väg framåt, även när jag mådde som sämst. Den trygghet jag kände och den fantastiska personal jag mötts av på Hoppet har verkligen betytt allt för mig, säger Jamie Gladh.

Rätt stöd för mig

Hoppet är ett delprojekt i det ESF-finansierade projektet Rätt stöd för mig! Hoppet är en insats för unga och unga vuxna som behöver samordnat stöd för att börja studera eller arbeta. Det drivs av Upplands Väsby kommun och finansieras av Samordningsförbundet Sollentuna – Upplands Väsby – Sigtuna och ESF.


Samordningsförbundet Östra Södertörn

Samordningsförbundet Stockholms stad

Samordningsförbundet Roslagen

Samordningsförbundet Sollentuna – Upplands Väsby – Sigtuna

Samordningsförbundet Huddinge – Botkyrka – Salem

Samordningsförbundet i Södertälje

Next article