Barnhälsa
Hur påverkas barns hälsa av pandemin?
Det här året är inget annat år likt och en viktig fråga att ställa sig är hur samhället och vi alla påverkas. Ett barn berättade tidigt i pandemin för oss på Bris att ”Pappa brukar slå mamma, men nu när vi är hemma hela tiden, då slår pappa hela tiden”. I en situation där vi lever allt mer isolerat och våra kontaktytor i samhället blir färre är det tydligt i barns vittnesmål till Bris att utsattheten ökar.
Barnhälsa
Måns Möller brinner för att barn och unga med NFP ska få en plats i föreningslivet
När komikern Måns Möller 2008 fick beskedet att hans tvåårige son Viggo hade autism hamnade han i en livskris. När Måns upptäckte hur svårt det var för barn med NPF att få utrymme i det organiserade föreningslivet bestämde han sig för att ta saken i egna händer genom att 2015 starta Viggo Foundation.
Astma och allergi 2020
Dålig ventilation i hem och skolor bidrar till ohälsa
Enligt en undersökning från 2019 gjord av Svensk Ventilation uppger var fjärde kommun att minst 25 procent av kommunens skolor har fått anmärkning eller icke godkänt vid senaste ventilationskontrollen.  Enbart tre av tio kommuner svarar att en OVK – obligatorisk ventilationskontroll – har genomförts i samtliga skolor de senaste tre åren, trots att det är … Fortsätter