Rosanna Thun och Linnea Taube, grundarna till AVA stories. Foto: Linda Lustig
Intimhälsa
Fler kvinnor ska njuta och äga sin sexualitet
– Vår drivkraft är att alla kvinnor på ett lättsamt, roligt och ”nytt” sätt ska kunna utforska sig själv och sin sexualitet, därför har vi skapat erotik i ljudformat, säger grundarna av AVA stories Rosanna Thun och Linnea Taube.
Intimhälsa
Allt fler frivilligt ensamstående väljer att skaffa barn genom könscellsdonation
Samhällets norm har länge varit att ett barn ska ha två föräldrar och att det är en mamma och en pappa som gemensamt bildar familj. Samtidigt ökar andelen frivilligt ensamstående som väljer att få barn på egen hand med hjälp av könscellsdonation. Att få barn som ensamstående är varken konstigt eller ovanligt och det är hög tid att samhällets normer anpassas till hur dagens verklighet ser ut.
Pregnant woman in dress holds hands on belly on a white background. Pregnancy, maternity, preparation and expectation concept. Close-up, copy space, indoors. Beautiful tender mood photo of pregnancy.
Intimhälsa
Inositol hjälpte Therese att bli gravid på naturlig väg, trots sin PCOS
När Therese Dahlberg försökte bli med barn upptäckte hon att hon hade svårt att bli gravid på naturlig väg. Efter en utredning beviljades Therese och hennes sambo IVF. Sammanlagt tre IVF-försök gjordes, men Therese lyckades inte bli gravid. Så småningom lyckades hon bli gravid på naturlig väg med lite hjälp på traven från ett kosttillskott.