Hem » nyheter » Jenny Adolfsson – kraftpaket i världsklass
Träning och hälsa

Jenny Adolfsson – kraftpaket i världsklass

Jenny Adolfsson tävlar i viktklassen -63 kg. Hon har vunnit SM i styrkelyft, chins och dips. 2014 tävlade hon i sitt första VM i styrkelyft och vann ett silver. Hon tävlar för Team Elite Body Science.

Jenny är framför allt känd för sin brutala råstyrka, men hon söker hela tiden att utvecklas som en mångsidig idrottare. Det kräver att egot läggs åt sidan, ett pris som hon är beredd att betala.

– När jag kör crossfit efter ett långt uppehåll får jag acceptera att vara sämst. Visst, jag lyfter kanske mest men plötsligt är det många repetitioner som gäller och då krävs kondis. Det tar ett tag att vänja sig vid. Sedan när jag återvänder till styrkelyft måste jag ta det med ro tills jag kan börja lyfta lika tungt igen. Man får sänka ambitionsnivån och acceptera att inte alltid ligga på topp.

Välmående framför allt

Trots att Jennys prestationsförmåga är extrem, har hon en jordnära syn på träning och kost. Hennes filosofi handlar om variation, välmående och sunt förnuft. Det gäller både henne själv, kunderna hon möter i sitt jobb på MM Sports och de klienter hon tar hand om i jobbet som PT.

Jag kör aldrig på någon speciell diet

– Varierad kost och träning och hållbarhet på lång sikt är det viktiga. Jag kör aldrig på någon speciell diet. Jag räknar på mina klienters energibehov, så att de får ett visst mått på hur mycket de kan äta under en dag, sedan koncentrerar jag mig på att hitta livsmedel av bra kvalitet som passar individen. Undvik livsmedel som du har stora problem med, hitta de bra livsmedel du faktiskt gillar, och arbeta in dem succesivt i dina vanor. Det här är en livsstil och det gäller att skapa vanor man kan klara av att leva med.

All typ av träning räknas

Även gällande träning så förespråkar Jenny att först och främst trivas och ha roligt. Ingen träning är bortkastad.

Jag blir hellre känd som Jenny som är skitstark, än Jenny som har den fantastiska kroppen

– Hitta det som är kul. All träning är bra och jag brinner ju själv för att variera och växla mellan olika träningsformer. Kör på det moment som du verkligen gillar. Gå på olika pass och testa olika träningsformer för att hitta det du gillar. Jag själv har min bakgrund i olika typer av gruppträningspass. Testa både styrka och kondition och olika sorters utrustning.

Även om Jenny idag möts av mycket komplimanger för sin fysik och har blivit något av en kändis, har hon raka besked när det gäller varför hon tränar.

– Jag blir hellre känd som Jenny som är skitstark, än Jenny som har den fantastiska kroppen. Jag är glad över att vara känd för mina idrottsmeriter, inte för att jag syns på tv.

Nästa artikel