Skip to main content
Hem » nyheter » 5 anledningar till varför du borde byta ut dina glasögon 
Sponsrad

Kvinnor i klimakteriet riskerar att drabbas av diverse ögonbesvär, så som att ögonen skaver och kliar mer än vanligt. Det är dessutom så att synen förändras med åldern. Många upplever att ögonbesvären hindrar dem i vardagen – men så ska det inte behöva vara. 

Dina ögon ska inte behöva hindra dina intressen, hur du lever eller vad du jobbar med. Det här var målsättningen när Essilor tog fram Varilux® XR series™. Vi utför mer än 100 000 ögonrörelser varje dag, och ditt bruk av digitala enheter när du är på språng kan utsätta dina ögon för påfrestningar. EssilorLuxottica har därför tagit fram ett glas som ger omedelbar skärpa även i rörelse. Tanken var att skapa ett progressivt glas som är helt anpassade till våra liv och behov i en alltmer uppkopplad vardag där vi dessutom blir allt äldre. 

När första Varilux-glaset togs fram år 1959 var det de första progressiva glasögonen på marknaden, och en verklig förändring för alla som led av åldersynthet. Sedan dess har Essilor ständigt utvecklat vad glasögontekniken kan åstadkomma och är idag världsledande inom progressiva glas*.   

Byt ut dina gamla glasögon  

Här följer fem anledningar till att det är dags att byta ut dina gamla glasögon mot det senaste glaset från Varilux XR series:   

1. Skarp syn i alla lägen  

Med Varilux XR series ser du skarpt och steglöst både på nära och långt håll, samtidigt som du ser bättre och mer stabilt även vid rörelse. De nya glasen anpassar sig helt enkelt efter behoven i din vardag.  

2. Testade av riktiga användare  

Essilor använder sig av det egenutvecklade forskningsverktyget LiveOptics™ – en process som kombinerar användarnas behov med den allra senaste forskningen. Här testas glasögonen i verkliga situationer på riktiga människor, så att varje glas kan individanpassas.   

3. Glas för en digital livsstil  

Ett problem som många anger är att hitta vinkeln i glaset där de ser skarpt. Genom att undersöka hur användarna håller sina telefoner, hur långt ifrån datorn de sitter och vad de har för avstånd till boken de läser, har Essilor förbättrat seendet inom en armslängds avstånd. I stället för att vrida huvudet räcker det att flytta blicken.  

4. Individuellt anpassade glasögon   

Progressiva Varilux XR series glas är enkla att anpassa till varje individuell användare, oavsett om det är deras första glasögon eller om de redan har vant sig vid progressiva glas. Glasögonen kan skräddarsys perfekt efter varje individuellt behov, så att användaren får rätt glas baserat på syn, fysiologi, hållning och beteende.  

5. Teknologin bakom Varilux  

Nuvarande progressiva glas tar inte hänsyn till dagens moderna och utvecklade livsstil. Progressiva Varilux XR series glas använder Nanoptixtm och W.a.v.etm teknik, som i stort sett eliminerar bildförvrängningar. Resultatet ger en överlägset skarp syn, även vid sämre ljusförhållanden.   

Att få sämre syn med åldern ska inte behöva vara ett hinder som stoppar oss från att leva våra bästa liv. Det är därför viktigt att använda rätt glasögon, och i stället för att lägga fokus och oro på din försämrade syn så kan du ägna dig åt andra saker som berikar både kropp och själ.

 

Next article