Hem » Vård och Omsorg » Hos Forenede Care är medarbetaren det viktigaste
Sponsrad

Forenede Care är Sveriges fjärde största vård- och omsorgsbolag med 7400 engagerade medarbetare. Storleken gör att företaget räknas som en samhällskritisk aktör vilket innebär att verksamheten måste kunna fortgå även vid de allra största samhällsstörningarna.

Samhällsstörningar av modell större hoppas vi slippa men Forenede Care och vård- och omsorgsbranschen är vana att arbeta med det som idag får räknas som ett allvarligt problem; bemanning av omvårdnadspersonal. Med ökande befolkning och omsorgsbehov är det kritiskt att lösa framtidens kompetensförsörjning rörande olika former av vård och omsorgspersonal. Forenede Care vill locka fler till omsorgsbranschen och såklart helst till Forenede Care. Att vara en attraktiv arbetsgivare är viktigare än någonsin.

Att arbeta inom vården är ett av vårt samhälles viktigaste yrke och på Forenede Care är medarbetaren den viktigaste resursen för att skapa en långsiktig och hållbar äldreomsorg. Företaget strävar efter att ha ett öppet klimat med engagerad och kompetent personal som är grundade i deras vision: att göra skillnad för människor, för samhället och för framtiden.

– Att arbeta med seniorer är fantastiskt givande. Vårt arbete handlar både om att ge omsorg och att bidra till en god livskvalitet med guldkant för våra äldre. För mig handlar arbetet i äldreomsorgen mycket om mötet med våra äldre, som har så mycket livserfarenhet att dela med sig av, säger Madelene Persson, Regionchef på Forenede Care.

Många utvecklingsvägar

Forenede Care vill rekrytera nya medarbetare men också behålla de som redan är en del av Forenede-familjen. Det gör man genom att utveckla nya arbetssätt och utvecklingsmöjligheter.

– Att vi är en familjeägd verksamhet innebär att vi är bra på att visa omsorg och sprida engagemang mellan medarbetare och boende. På våra äldreboenden råder en familjär känsla. Samtidigt kan vi erbjuda våra medarbetare ett storföretags möjligheter till kompetens-och karriärutveckling, säger Madelene Persson.

Madelene Persson
Regionchef Forenede Care
Foto: Forenede Care

Många av Forenede Cares medarbetare har arbetat länge på företaget och utvecklats på sina egna villkor.

– Vi satsar mycket på att skapa en öppen och tillåtande kultur där vi välkomnar våra medarbetares idéer och förbättringsförslag. Ett exempel på detta är att vi på en av våra verksamheter inkluderat Digital levnadsberättelse på en medarbetares initiativ, säger Madelene Persson.

Fångar upp medarbetarnas potential

Tydliga kompetens- och utvecklings-vägar är viktigt för att attrahera och behålla medarbetare. Forenede Care erbjuder därför undersköterskor och sjuksköterskor som vill utvecklas specialistutbildning på arbetstid.  

– Vi är en arbetsgivare som är duktig på att fånga medarbetares ambitioner och ge rätt förutsättningar för utveckling. Vi har många solskenshistorier, bland annat en kollega som inledde sin karriär hos oss som undersköterska för 23 år sedan. Idag är hon nyutexaminerad sjuksköterska och nybliven verksamhetschef, säger Madelene Persson. 

Nästa artikel