Hem » Maghälsa » ”De flesta av mina IBS-symtom har helt försvunnit!”
Sponsrad

Jonna Elofsson Bjesse fick en IBS-diagnos 2013, men fick ingen hjälp med hur hon skulle behandla eller lindra sina besvär. När hon kom till Nordic Clinic märkte hon stor skillnad: 

–Jag blev bemött på ett helt annat sätt. Jag kände mig sedd och lyssnad på och jag fick tidigt veta att jag skulle kunna bli 90-95 procent bättre i mina symtom. 

Christina Colligan, näringsterapeut på Nordic Clinic, berättar: 

– IBS-besvär har alltid en eller flera orsaker, vilket är positivt. Kan man identifiera en orsak, kan den nämligen oftast åtgärdas. 

Det finns mycket forskning kring vad som kan trigga IBS-symtom. En vanlig orsak är SIBO, där forskning har visat att cirka 40 procent av alla med IBS har SIBO. 

– Med SIBO menas en överväxt av bakterier i tunntarmen och det ger ofta klassiska IBS-besvär. När vi behandlar mot påvisad SIBO brukar vi se hur IBS-symtom successivt förbättras.

I Jonnas fall var det just SIBO som orsakade hennes IBS-besvär. 

–Med de individanpassade rekommendationerna för kost, stresshantering, träning, näringstillskott och antimikrobiell behandling, har jag uppnått de resultat som jag hoppats på. De flesta av mina IBS-symptom har helt försvunnit och de få som kvarstår är mycket bättre.

Det låter enkelt, men det funktionsmedicinska arbetssättet är oerhört komplext. Klienten som påbörjar sin hälsoresa hos Nordic Clinic får svara på flera hundra frågor om exempelvis livsstil, symtom och släktsjukdomar. Svaren i kombination med avancerade labbtester, blodprover och journalutdrag, lägger grunden för den skräddarsydda behandlingsplanen. 

– Vi fungerar som ett komplement till den svenska primärvården, som är utmärkt vid mer akuta tillstånd. Funktionsmedicin lämpar sig bättre vid kronisk ohälsa samt för hälsofrämjande och förebyggande åtgärder, förklarar Graeme Jones, vd på Nordic Clinic. Christina Colligan fortsätter: 

– Många av våra klienter, oavsett vad de söker för, har mag- och tarmbesvär. Idag vet vi att en tarmflora i balans är grunden för en god allmänhälsa. Vi ser också att det går att göra positiva förändringar även vid tillstånd som Ulcerös kolit, Crohns och andra tarmsjukdomar. Precis som för Jonna finns det hjälp att få.

Nästa artikel
Hem » Maghälsa » ”De flesta av mina IBS-symtom har helt försvunnit!”
Sponsrad

Forskning har konstaterat ett tydligt samband mellan avvikelser i tarmfloran och olika typer av fysiska och psykiska sjukdomstillstånd. Bioteknikföretaget ImmuneBiotech har utvecklat en helt ny och unik probiotisk kategori: ImmuneBiotics™, produkter framforskade med farmaceutisk precision för att effektivt återställa samspelet mellan tarmfloran, immunsystemet och tarmens barriärfunktion.

Den första produkten i kategorin ImmuneBiotics™ heter GutMagnific® och består av vetenskapligt kombinerade mjölksyrabakterier som bland annat balanserar tarmfloran.Dr Shahram Lavasani, vd på ImmuneBiotech, berättar om kundernas reaktioner på GutMagnific®.

– Som forskare inom medicinsk inflammation är jag mycket stolt över att GutMagnific® är så uppskattad. 85 procent av våra kunder vill fortsätta använda GutMagnifc® och 87 procent kan rekommendera produkten till sina vänner.  

ImmuneBiotech har en stark vetenskaplig bas som vilar på mer än 20 års forskning inom immunologi, inflammation, tarmens funktion, mikrobiologi och bioteknologi och Shahram berättar att forskningen fortfarande är en mycket viktig del av ImmuneBiotech.

– Just nu fokuserar vi på de finala analyserna av en stor klinisk studie i samarbete med Karolinska Institutet. Vi utvärderar GutMagnifics® effekt vid Myalgisk Encefalomyelit (ME), även kallat post-viral trötthet eller Chronic Fatigue Syndrome (CFS). Ett tillstånd som även är associerat med postcovid. 

Ny internationell forskning uppskattar att 90% av alla sjukdomar, exempelvis matkänslighet, IBS, IBD, diabetes, fetma, allergi, astma, autoimmuna sjukdomar, autism, depression, multipel skleros (MS) och kroniskt trötthetssyndrom (ME/CFS), kan ha koppling till förändringar i tarmfloran. 

Tarmfloran har också visat sig ha betydelse för hur väl man klarar virusinfektioner. En livsstil med stress, antibiotikakurer och bristfälliga kostvanor främjar tillväxt av skadliga mikrober som får magens ekosystem att komma ur balans. Shahram förklarar att probiotiska kosttillskott kan tas i förebyggande syfte för att främja en god maghälsa genom att tillföra goda bakterier. 

– Men det är viktigt att komma ihåg att det är stor skillnad mellan olika typer av probiotiska kosttillskott. GutMagnific® är resultatet av 20 års forskning inom immunologi, mikrobiologi och tarm-hjärna-axeln och innehåller fem probiotiska mjölksyrabakterier framtagna ur hälsosamma livsmedel. Det är unikt, effektivt och ger tydliga resultat. Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda en produkt som leder till så fina betyg som våra användare ger oss. 

För mer information, kundomdömen och shop, besök GutMagnific

Nästa artikel