Hem » Framtidens sjukhus » Läkarjouren är ett livsviktigt komplement till vården
Sponsrad

Sedan 1989 har Läkarjouren arbetat med vårdbemanning och hjälpt verksamheter i Sverige och Norge.

Vi upplever att omställningen inom hälso- och sjukvården gör det svårare att behålla och rekrytera personal med rätt kompetens, säger Helena Fredriksson-Ågren, VD på Läkarjouren.

Helena Fredriksson-Ågren

VD, Läkarjouren 

Foto: Läkarjouren

Jämlik vård i både glesbygd och storstad

– Vi vill bidra till en likvärdig vård i hela landet, fortsätter Anna Rutfors, Affärschef på Läkarjouren. Läkarjouren fungerar som ett komplement där vi hjälper våra uppdragsgivare med rätt bemanning och den specialistkompetens som efterfrågas. Till exempel kan sjukhus på mindre orter få in kontinuitet med viss specialistkompetens som annars är svårrekryterad.

Anna Rutfors

Affärschef, Läkarjouren

Foto: Läkarjouren

Vårdpersonal efterfrågar flexiblare anställningsformer

Ett av skälen till att fler söker sig till andra anställningsformer är kunna påverka balansen mellan arbete och fritid. Men det kan även handla om nya erfarenheter inom yrket.

– Genom flexibel anställningsform kan läkare och sjuksköterskor påverka sin arbetssituation och få möjlighet att jobba på andra arbetsplatser. Det kan också vara kompetenshöjande eller utvecklande för de som arbetar med oss, men även för verksamheterna, fortsätter Helena.

Gedigen kunskap och erfarenhet

– Läkarjouren är ett av Sveriges äldsta bemanningsföretag inom vården. Hög medicinsk kompetens har genomsyrat bolaget sedan starten och flera nyckelpersoner är legitimerade sjuksköterskor och läkare, berättar Helena.

Höga krav för att bli vårdkonsult hos Läkarjouren

– Vi vet vad som krävs för att för att bemanningen ska fungera, hög kvalitet går alltid före kvantitet. Utöver kontroller, intervjuer och noggranna referenstagningar ser vi gärna att våra vårdkonsulter kan jobba med god kontinuitet och har lång erfarenhet inom sin specialitet, fortsätter Anna Rutfors. Med våra kvalificerade konsulter är vi ett viktigt komplement till den befintliga hälso- och sjukvården, tillsammans får vi hela vården att må bättre.

Nästa artikel