Skip to main content
Hem » Diabetes » Actiste förenklar tillvaron för personer med insulinbehandlad diabetes
Diabetes

Actiste förenklar tillvaron för personer med insulinbehandlad diabetes

vänner i grupp glada
I samarbete med: Brighter
brighter logo
Foto: unsplash
vänner i grupp glada
I samarbete med: Brighter
Foto: unsplash

Som diabetiker har man för de mesta mycket att hålla reda för att balansera kroppens blodsockernivå. Samtidigt vill många diabetiker upprätthålla en aktiv livsstil. HealthTech bolaget Brighter har därför utvecklat Actiste, en mobiluppkopplad tjänst för att hjälpa personer med insulinbehandlad diabetes.

En sak som jag verkligen uppskattar med Actiste är att det är en tjänst som underlättar mitt liv på olika sätt. Den består av såväl blodprovstagare, blodsockermätare och insulinpenna i ett och är även uppkopplad till en app.  Där kan jag bland annat överblicka tagna insulindoser och blodsockervärden över tid väldigt enkelt, säger Annasara Karlsson, som diagnostiserades med Diabetes typ 1 sommaren 2019. Annasara blev introducerad till Actiste under våren 2020 i samband med att hon gick med i en testpanel. I panelen fick deltagarna prova tjänsten kostnadsfritt i ett halvår mot att de gav feedback kring deras användarupplevelse.

annasara karlsson

Annasara Karlsson

Foto: Privat

Annasara uppskattade tjänsten och valde att fortsätta använda Actiste efter den 6 månaders långa testperioden.

För Brighter, som utvecklat Actiste, är panelen med diabetiker ett sätt att utveckla sin produkt, men även att öka förståelsen för hur en person med diabetes lever med sin sjukdom varje dag.

Underlättar en aktiv livsstil

Med Actiste kan Annasara överblicka blodsockernivåer och se hur länge sen det var hon tog insulin. Tjänsten registrerar automatiskt hennes blodsockernivåer och den faktiska dosen injicerat insulin i realtid.

– Som diabetiker är det många siffror och mätvärden att hålla reda på. När jag är ute och gör saker på dagarna kan jag ibland ha svårt att minnas exakt hur mycket insulin jag tagit och vid vilken tidpunkt. Det känns bra att Actiste håller reda på det, säger Annasara.

Loggar mätvärden automatiskt

– Även om man som diabetiker alltid behöver ha en viss egen koll på sina blodsockernivåer så tar Actiste bort stressmomentet i att själv behöva logga eller memorera vad jag ätit och när jag tagit insulin. Det gör att jag kan koppla av och njuta mer av livet, vilket känns bra. Jag känner mig helt enkelt friare när jag använder Actiste. Jag tycker också att tjänsten har gjort att jag lärt känna min sjukdom bättre, säger Annasara.

I appen kan hon även registrera när hon tränat, varit sjuk, haft ägglossning eller menstruation, faktorer som i sin tur påverkar blodsockret.

– Det är bra att all data lagras i molntjänsten, det hjälper mig att lära känna min kropp och hur jag reagerar på olika saker. Actiste varnar också när mina teststickor, nålar och lancetter håller på att ta slut.

Då beställs automatiskt nya förbrukningsartiklar via appen, vilket underlättar min planering, säger Annasara.

Se mer på YouTube.

Next article