Hem » Astma och allergi » Skydda mot förkylningar och öka livskvaliteten under förkylningssäsongen
Astma allergi och atopiskt eksem

Skydda mot förkylningar och öka livskvaliteten under förkylningssäsongen

I samarbete med: Enzymatica
Foto: Enzymatica
I samarbete med: Enzymatica
Foto: Enzymatica

Virus är något vi tänker på som aldrig förr och vi har alla lärt oss hjälpa till med att förebygga virusspridning. Medvetenheten kring virus och viljan att förebygga förkylnings- och influensavirus kommer förmodligen att vara stark även efter pandemin. När vi återgår till ett mer normalt liv kommer förkylning och influensa sannolikt att öka igen. Då är det särskilt viktigt för utsatta grupper att skydda sig lite extra.

Under Corona-pandemin har människors kunskap om virus och hur de sprids mellan människor ökat. Förkylningsvirus är ett av de vanligast förekommande virusen. Vuxna är i genomsnitt förkylda mellan två och fem gånger per år, medan barn i genomsnitt drabbas av förkylning mellan sju och tio gånger årligen, säger Kristoffer Ahlerup, marknadschef på Enzymatica. De har utvecklat förkylningssprayen ColdZyme, en produkt som skyddar mot förkylningsvirus, kan förkorta förkylning om det används på ett tidigt stadium av infektionen samt lindrar förkylningssymptom och halsont.

De restriktioner som gäller och de försiktighetsåtgärder många människor vidtagit under Coronapandemin har bidragit till att färre människor insjuknat i förkylning och influensa. När Coronarestriktionerna släpper och vi så småningom återgår till en mer normal livsstil kommer många förmodligen att vara mer angelägna om att göra vad vi kan för att förebygga även vanliga förkylningar och influensa, som har en negativ inverkan på livskvaliteten, begränsar våra aktiva liv och resulterar i sjuk- och VAB-dagar.

Barriärteknologi skyddar mot  förkylningar

– Det finns dessvärre inget vaccin mot förkylningar. Efter pandemin vill vi självklart kunna leva en aktiv livsstil med allt vad det innebär av resor, fysiska jobbmöten, föreningsaktiviteter och olika typer av sociala tillställningar.  En receptfri egenvårdsprodukt som enkelt kan tas med i väskan eller jackfickan och användas i situationer där behovet av att förebygga förkylningar är särskilt stort. Det är ett bra verktyg att ta till för att fortsätta ha ett aktivt liv och samtidigt skydda sig mot förkylningsvirus, säger Kristoffer Ahlerup.

ColdZyme är en kliniskt dokumenterad medicinteknisk produkt. Den baseras på barriärteknologi som inkluderar marina enzymer. Barriärteknologin verkar genom att bilda en skyddande barriär på slemhinnan i svalget som gör det svårt för förkylningsvirus att få fäste i kroppen och därigenom orsaka sjukdom. Barriären fångar upp, inaktiverar och sköljer bort viruset innan det får fäste på slemhinnorna. Kliniska studier visar också att produkten kan förkorta förkylningsperioden med flera dagar om den används i ett tidigt skede av förkylningsförloppet.

Ge immunförsvaret lite hjälp på traven

Äldre människor, barnfamiljer och personer som lever ett fysiskt aktivt liv är några av de grupper som kan ha störst nytta av en produkt som kan förebygga förkylningar och vid behov även förkorta förkylningsperioden.

– Att hålla avstånd och tvätta händerna kommer självklart att vara viktiga komponenter för att förebygga smittspridning även framöver, men ibland kan kroppen behöva lite extra hjälp på traven.

Då är en produkt som skyddar mot förkylningsvirus ett bra komplement, säger Kristoffer Ahlerup.

Nästa artikel
Hem » Astma och allergi » Skydda mot förkylningar och öka livskvaliteten under förkylningssäsongen
Astma allergi och atopiskt eksem

Slipp torr hud – enkel guide till dig och barnen!

Torr hud, kliande ben, fnasiga läppar, irriterad hud och blossande kinder. När kylan kommer krypandes, drabbas de allra flesta av torr hud. Känner du igen dig? Det finns några enkla steg som du och dina barn kan följa för att huden ska kännas både mjukare och mindre torr.

Morgonstund tillsammans

Starta dagen med att återfukta ansiktet med AtoControl Face Cream som lugnar huden och minskar stramhet och klåda. Den fungerar som dagcreme och nattcreme, både på dig och dina barn. Tips! Klappa försiktigt in cremen på de områden som känns extra torra, var snäll mot din och barnens hud. Gör hudvården till en rolig och avslappnad del av er morgonrutin.

Påklädning

Undvik att använda starka rengöringsmedel, tvålar och sköljmedel. En irriterad hud är ofta extra känslig och behöver skydd mot yttre miljöfaktorer i form av mjuka kläder i skonsamma material och en lugnande och intensivt återfuktande bodylotion som stärker hudens barriär. Använd gärna AtoControl Lotion på hela kroppen, både morgon och kväll.

Fnasiga läppar

När vädret växlar och det blir kallare ute upplever många att läpparna lätt blir torra och spruckna. För att lindra och förebygga nariga läppar kan du och barnen använda Aquaphor SOS Lip Repair. Den mjukgör, skyddar och lindrar inom bara 60 sekunder.

Olja i badet

Häll några droppar AtoControl Bath and Shower Oil i badvattnet för att skapa ett mysigt skummande och vårdande kvällsbad. AtoControl Bath and Shower Oil är oparfymerad, rengör skonsamt och lugnar irriterad hud. Naturligtvis går den även att använda i duschen och gör huden mjuk och intensivt återfuktad. Kom ihåg! För små barn bör temperaturen på badvattnet ligga omkring 37 grader.

Återfuktning deluxe

Efter badet kan du smörja in dig och barnen med AtoControl Lotion, den ger en långvarig återfuktning, lugnar huden och absorberas snabbt, utmärkt att använda på otåliga barn. På röda, irriterade områden kan du smörja med AtoControl Acute Care Cream. Den ger intensiv vård vid utbrott av atopisk hud.

Klåda på kvällen

Med torr hud kan det lätt börja klia på kroppen. Lindra klådan med svalkande och lugnande AtoControl Anti-Itch Spray, den gör att den kliande känslan försvinner på bara 60 sekunder och har effekt upp till sex timmar. Perfekt om kliandet gör det svårt att komma till ro vid läggdags. Sprayen får användas på barn från 3 år och kan sprayas på lite avstånd utan att behöva smörjas ut.

Visste du detta?

En regelbunden hudvårdsrutin kan bidra till att minska reaktionerna hos en känslig och atopisk hud. Eucerins serie AtoControl lugnar och vårdar med kliniskt visad effekt, passar för hela familjen och kan användas från tre månaders ålder. AtoControl Anti-Itch Spray passar från 3 år.

Nästa artikel