Hem » Vård och Omsorg » Mer tid till mänskliga möten med digitala system från Alfa eCare
Förstärk Sveriges Äldreomsorg

Mer tid till mänskliga möten med digitala system från Alfa eCare

albert winter alfa ecare
I samarbete med: Alfa Care
Albert Winter, vd Alfa eCare. Foto: Alfa eCare
albert winter alfa ecare
I samarbete med: Alfa Care
Albert Winter, vd Alfa eCare. Foto: Alfa eCare

Alfa eCare har samlat på sig över 20 års erfarenhet av att utveckla digitala lösningar och verktyg för vård- och omsorgssektorn. Bland kunderna finns till exempel Attendo, Västerås kommun och Lidingö stad. Tid är en dyrbar vara som ska läggas på mänskliga möten, inte på onödigt tidskrävande planering, uppföljning, avvikelsehantering eller rapportsammanställning. Mycket av det arbetet kan en dator göra på kort tid och med mer tillförlitliga resultat. Digitalisering handlar mycket om just det – att låta en dator ta hand om sådant som bara måste göras. Exempelvis uträkningar, sammanställningar och rapporter.

 – Det har varit ett tufft år. Att arbeta inom vård och omsorg var på många sätt utmanande, redan innan Covid-19. 

Hela samhället står inför en framtid där vi människor blir allt äldre, vilket medför att fler kommer vara i behov av vård och omsorg. Vi vill att våra anhöriga och så småningom vi själva, ska få en relation till personalen som kommer på besök, ger medicin eller tittar till oss på natten. Personalen i sin tur förtjänar en bra och stressfri arbetsdag där man har korrekt och uppdaterad information, rätt verktyg för dokumentering i mobilen till exempel och en väl lagd planering, säger Alfa eCares VD, Albert Winter. 

Dagens teknik sparar tid, ökar delaktigheten och höjer säkerheten 

Med dagens teknik kan vi även ta tillvara på sådant som människan har gjort tidigare och lära datorn vad som är rätt. Som ett exempel har vi vår funktion SmartPlanner som ger förslag på planering utifrån tidigare lagd planering. En annan viktig aspekt är delaktighet. Om medarbetarna kan göra mycket av arbetet på plats, i mobilen, spar man inte bara tid, det ökar också delaktigheten och höjer dessutom säkerheten. – En viktig faktor som starkt bidrar till att vi når så fina resultat och verkligen lyckas leverera vad våra kunder behöver, är det nära samarbete vi har med våra kunniga och engagerade kunder, säger Albert Winter.

Ett system där allt finns samlat 

Verkligheten för många som arbetar inom vård och omsorg består av en arbetsdag där man måste logga in och ut ur olika system. Man kanske har ett system som fungerar på mobilen och ett annat för planering eller dokumentation.

Vi erbjuder våra kunder hela verktygslådan, ett komplett system som fungerar sömlöst. Man kan också skräddarsy våra lösningar och funktioner så att de passar verksamheten på bästa sätt. 

Tillsammans kan vi skapa bättre vård och omsorg och digitalisering kan ta oss en bra bit på väg, avslutar Albert Winter. 

Nästa artikel
Hem » Vård och Omsorg » Mer tid till mänskliga möten med digitala system från Alfa eCare
Sponsrad

Snabbare kompetensutveckling med YH-flex

Många arbetsgivare tycker att kompetensutveckling är tidskrävande och dyrt, men nu erbjuder yrkeshögskolan möjligheten att tillgodoräkna sig kompetens och korta ner studietiden rejält.

Myndigheten för yrkeshögskolan påbörjade förra året försöksverksamheten YH-flex, en snabbare och mer flexibel väg till en yrkeshögskoleexamen. YH-flex är till för personer som redan har yrkeskunskaper som motsvarar en betydande del av en yrkeshögskoleutbildning.

Önskar en nystart

Katja Perälä är 47 år och har jobbat inom hemtjänsten och äldreomsorgen i Eskilstuna länge. För några år sedan läste hon till undersköterska parallellt med sitt arbete och nu har hon hoppat på en utbildning till specialistundersköterska med inriktning mot multisjuka äldre, på yrkeshögskolan.

– Jag hade jobbat på samma ställe länge och kände att jag började tröttna lite och behövde utvecklas. Samtidigt var det flera av mina kollegor som skulle vidareutbilda sig och då tänkte jag att det kanske kunde vara något för mig också, säger Katja Perälä.

Två år blev ett halvår

Hon sökte och kom in på utbildningen utan att känna till de långtgående möjligheterna med tillgodoräknande som erbjuds genom YH-flex, men med Katjas långa erfarenhet och breda kompetens blev utbildningen betydligt kortare än den ursprungligen skulle ha varit. I stället för två års deltidsstudier avslutades utbildningen som Katja påbörjade i januari redan efter ett halvår.

Jag hade aldrig hört talas om YH-flex men det är ju en fantastisk möjlighet.

Katja Perälä

– Framförallt är det skönt att inte behöva gå igenom och ödsla tid på sånt som man redan kan. På det här sättet har jag verkligen kunnat fokusera på att fördjupa mig och utvecklas, säger Katja Perälä.

Win-Win för anställda och arbetsgivare

En snabbare väg till examen gynnar både den studerande och arbetsgivaren.

Jag rekommenderar det här till alla kollegor jag pratar med.

Katja Perälä.

– Grejen är att många tror att det är för svårt, men då glömmer de hur mycket kompetens de redan har. Det är inte svårt om man har mycket yrkeserfarenhet, är motiverad och har viljan, säger Katja Perälä.

Om YH-flex

Du som arbetsgivare kan tipsa anställda som vill utvecklas om möjligheten att ta examen snabbare genom YH-flex. Individen ansöker själv och ansvarar för sin finansiering under studietiden, men som arbetsgivare kan du stötta genom att diskutera ett utbildningsupplägg som passar er båda. Se årets utbildningar med beviljade YH-flexplatser på yrkeshogskolan.se. Nya platser beviljas i början av 2022. Om YH-flexplats inte kan erbjudas, finns det möjlighet att tillgodoräkna delar av utbildningen via reell kompetens (validering).

Nästa artikel