Skip to main content
Hem » Intimhälsa » Knipkulor stärker bäckenbotten, förebygger urininkontinens och förstärker njutningen vid sex
Sponsrad

Allt fler kvinnor i olika åldrar har blivit medvetna om fördelarna med att ha en vältränad bäckenbottenmuskulatur, både för att förebygga eller behandla urininkontinens, stärka kroppen inför eller efter förlossning och kunna njuta mer av sitt sexliv. Ett av de mest effektiva sätten att träna upp sin bäckenbottenmuskulatur är med hjälp av knipkulor.

Urininkontinens drabbar mellan 10 och 25 procent av alla kvinnor i Sverige. Mellan 15 och 40 procent av de kvinnor som passerat klimakteriet har problem med inkontinens. Trots det talar vi sällan om urininkontinens. De flesta typer av inkontinens går att förebygga och bota genom att träna upp sin bäckenbottenmuskulatur med hjälp av träning.

 – Knipkulor och geishakulor förs in i vaginan för att träna upp bäckenbottenmuskulaturen, som ibland kallas för ”knipmusklerna”. Knipkulorna kommer i många olika modeller beroende på vikt, antal kulor, material och inbyggd teknologi. På senare år har vi märkt att allt fler kvinnor som söker sig till vår butik är intresserade av att träna med just knipkulor, säger Marie Tunström, sexhjälpmedelsspecialist på Mshop i centrala Göteborg.

Uppkopplade knipkulor fungerar som en PT

Knipkulor är ett enkelt och effektivt sätt att träna upp sin bäckenbottenmuskulatur, inte minst eftersom de hjälper användaren att knipa rätt.

 –Numera finns smarta och innovativa knipkulor som man kan koppla upp till sin mobiltelefon via en app. Appen fungerar som en slags PT eftersom den känner av hur stark du är i bäckenbottenmuskulaturen just för dagen, påminner dig om när det är dags att träna och dessutom hjälper dig med träningsprogram, vägledning och peppning på vägen. Ett sådant upplägg gör det roligt och enkelt att träna med knipkulor, säger Marie Tunström.

Även om de uppkopplade knipkulorna befinner sig i det högre prissegmentet så kan man få minst lika bra effekt av att träna med knipkulor som inte är knutna till någon app. En av fördelarna med att träna med en knipkula jämfört med att inte använda något hjälpmedel alls är att knipkulan gör det lättare att träna på rätt sätt.

 Alla kvinnor mår bra av att regelbundet träna sina bäckenbottenmuskler.

Många börjar använda knipkulor för att träna upp muskulaturen efter att de fått barn, men jag rekommenderar även gravida kvinnor att använda knipkulor eftersom en stark bäckenbottenmuskulatur kan underlätta underlivets läkning efter förlossningen, säger Marie Tunström.

Next article