Skip to main content
Hem » Intimhälsa » Fler kvinnor ska njuta och äga sin sexualitet
Intimhälsa

Fler kvinnor ska njuta och äga sin sexualitet

Rosanna Thun och Linnea Taube, grundarna till AVA stories. Foto: Linda Lustig
Rosanna Thun och Linnea Taube, grundarna till AVA stories. Foto: Linda Lustig
Rosanna Thun och Linnea Taube, grundarna till AVA stories. Foto: Linda Lustig

– Vår drivkraft är att alla kvinnor på ett lättsamt, roligt och ”nytt” sätt ska kunna utforska sig själv och sin sexualitet, därför har vi skapat erotik i ljudformat, säger grundarna av AVA stories Rosanna Thun och Linnea Taube. 

Vi vill få kvinnor att fokusera på sig själv och komma igång att njuta mer – själva eller tillsammans med en partner, säger Rosanna och Linnea.

Det kan handla om att knyta an till sig själv på ett djupare, och mer intimt sätt. Just att öka kunskapen om sex och kvinnors sexlust på ett tilltalande, normbefriat och kaxigt sätt är det som driver Rosanna och Linnea i deras arbete med AVA stories.

Det finns appar för träning, dejting, fertilitet och för att minska matsvinnet, och sedan finns det en uppsjö av amerikanska sex- och wellness-appar. I Sverige är utbudet av erotik i appformat fortfarande eftersatt, och en nyligen gjord Sifo-undersökning visar att kvinnor fortfarande ser på erotik som något tabubelagt. Många finner att utbudet av erotik inte är tillräckligt tilltalande. 

– Vi satt och hade en klassisk tjejkväll och började prata om sex. Där och då insåg vi att det fattades ett segment på den svenska marknaden. Idéen föddes att skapa en sexy self-care app med erotiska berättelser för att inspirera kvinnor till sexuell tillfredsställelse på sina egna villkor. Helt enkelt utmana den förlegade och mansdominerade porrindustrin.

– Förutom erotiska noveller kommer prenumeranterna kunna ta del av serier, artiklar, intervjuer och tutorials. Vi vill utvecklas tillsammans med våra lyssnare och vi kommer att testa olika ljudvarianter, men även noveller i olika format, säger duon.

Vilken är din sexuella preferens?

– Vi hoppas att vi ska fånga upp en mångfald av kvinnor så att alla kan hitta något kittlande och eggande för olika sexuella preferenser. Med det sagt så stänger vi inte dörren för någon och välkomnar både dom som går igång vanilla, BDSM eller något annat spännande. I appen finns kategorier som till exempel straight, queer, beyond och grupp, och vi kommer att utöka utbudet på kategorier allteftersom, säger Rosanna och Linnea.

Grundarduon vill avdramatisera olika skeenden i livet – inte minst gynekologbesöket, vilket många kvinnor fortfarande upplever som obehagligt. I intervjukategorin finns varierande livsberättelser bland annat om en kvinna som blir lämnad vid altaret och hamnade i en livskris, men som förändrade hela hennes liv till det bättre.

Den lustfyllda sexualiteten

I appen finns även olika typer av guidade tutorials och nya kommer varje månad. Både för den som är ute efter att utforska något nytt och spännande eller den som vill ha något man redan är bekant med.

–Vi bygger upp ett bibliotek med experter inom olika områden där vi samlar intressant innehåll. Inom vissa ämnen får lyssnarna ett litet intro för att eventuellt vilja utforska eller utöva mer. Med tiden kanske våra lyssnare även ska kunna välja till exempel sina favoritröster och noveller.

Målet är att bygga en helt ny typ av plattform som slår hål på det som tidigare fått definiera (och fängsla) kvinnors sexualitet, och istället ge kvinnor möjlighet att få djupare kontakt med sig själva, säger duon.

Next article