Skip to main content
Hem » Intimhälsa » Vill du ha ett smartare mensskydd?
Sponsrad

En menskopp är återanvändningsbar och håller i upp till fem år. Under en livstid behövs det endast sju menskoppar, vilket betyder att varje menskopp besparar världen cirka 1600 bindor och tamponger.

Det är dyrt med tamponger och bindor. De produceras, används och sedan kastas vilket har en inverkan på miljön. För att inte tala om de absurda mängderna plast bindor och tamponger innehåller. Men den främsta anledningen till att jag använder menskopp är friheten den ger mig. Jag kan leva mitt liv som att jag inte har mens. Att till exempel spendera en hel dag på stranden med flertalet bad är inte längre ett problem, förklarar Lisa Perby, vd och grundare av MonthlyCup.

Kan det vara enkelt att ha mens? 

Det finns många fördelar med att använda en menskopp. De flesta behöver bara tömma den två gånger per dygn, vilket betyder att den kan sitta inne i upp till tolv timmar i taget innan du behöver ta ut och tvätta av den. Den samlar upp mensen istället för att absorbera den, vilket gör att den inte påverkar din inre miljö. Du slipper andra typer av mensskydd och kan sova, bada och träna med den och leva ditt liv precis som vanligt.

– En menskopp som sitter rätt varken känns eller läcker. Det kan ta ett par cykler innan man får full kläm på det, så var lite enveten och ge inte upp. Om koppen läcker beror det vanligtvis på att den inte har öppnat upp sig ordentligt. För det finns det lite olika knep såsom att föra ett finger runt koppen för att känna att den är utvecklad, att krysta och dra lite i den samt att snurra på den. Det gäller att hitta sitt sätt.

Det kan också vara så att du har fel storlek på koppen. MonthlyCup har tre olika storlekar som utgår ifrån blödnings-mängd för att varje menstruerande ska kunna hitta rätt.

– Mini är för de första åren med mens. Normal för måttlig till normal blödning (passar de flesta) samt Plus för riklig till väldigt rikliga blödningar.

Var noga med ditt val

Det är viktigt att välja en menskopp av ett seriöst bolag, en med kundtjänst och där du vet att produkterna är testade.

Mensskydd behöver inte enligt europeisk lag testas eller bevisa att de är säkra att sätta in i kroppen. Vi har valt att producera vår menskopp i Sverige i medicinskt silikon för att säkerställa att vår produkt är den bästa du kan få på marknaden.

Next article