Hem » Intimhälsa » Anna från Djursholm kissade rakblad
Intimhälsa

Anna från Djursholm kissade rakblad

Pelvic pain stomachache medical healthcare concept. Hands of young woman on stomach as suffer from menstruation cramp, indigestion, gastrointestinal, diarrheas or female diseases problem
Pelvic pain stomachache medical healthcare concept. Hands of young woman on stomach as suffer from menstruation cramp, indigestion, gastrointestinal, diarrheas or female diseases problem
Bildkälla: Shutterstock

Barnen sov äntligen och lugnet inföll sig i den anrika stockholmsförorten Djursholm. Det var söndag och klockan var tio över nio. Anna skulle påbörja sin kvällsrutin med en stunds avslappnande läsning i trädgården med en kopp nybryggt kaffe som doftar lika gott som den smakar. Då plötsligt kände hon av den välbekanta känslan av urinvägsinfektion som hon erfarit många gånger tidigare. En lätt molande värk i nedre delen av magen och en påträngande känsla av att ständigt vara kissnödig. Den där gången då hon drog ut på det alldeles för länge och försökte härda ut trots att det kändes som att hon kissade rakblad passerade i revy och hon kände hur hon började svettas av tanken på att välja mellan en sömnlös natt eller att ta sig in till närakuten för en oviss väntan. Med tre småbarn var det som att välja mellan pest och kolera. Dessutom var det måndag imorgon, kalendern var fullspäckad med saker hon skulle göra på jobbet och det fanns inte en chans att hon skulle hinna få in ett besök på vårdcentralen i schemat nästkommande dag.

Jag visste precis vad som var på gång. Förutom att det var jobbigt att påverkas av att symptomen på urinvägsinfektionen visade sig allt starkare, så blev jag matt av bara tanken på hur jag skulle få kontakt med en läkare för det här.

När paniken hade lagt sig lite och hon hade fått i sig diverse värktabletter från hemmaapoteket tog hon upp mobilen. Hon hörde av sig till en vän som tipsade henne om att använda Urinkollen. Efter att ha svarat på några frågor på hemsidan så tog det 7 minuter innan hon hade ett svar från en distriktsläkare att hon kunde hämta ut receptet på apoteket.

– Jag hann knappt lägga ifrån mig mobilen innan det plingade till igen. Varför har jag inte vetat detta tidigare tänkte jag, att det kan vara så enkelt!

Anna hoppade på cykeln och hann till närmsta apotek innan stängning.

– Första tabletten tog jag på plats och även om det såklart tar en stund tills det börjar verka så infann sig en obeskrivlig känsla av tacksamhet. Tror till och med jag grät en skvätt av lättnad.  

Låter kanske lite överdrivet, men just då kändes hjälpen på det enkla sättet ovärderlig för att få ihop livspusslet.

– Jag la direkt ut ett inlägg på min Facebook för jag ville att alla mina vänner skulle veta hur Urinkollen räddade mig den kvällen.

Urinkollen har hjälpt hundratusentals kvinnor likt Anna att få snabb, säker och enkel hjälp av läkare vid urinvägsinfektion. Kvinnlig urinvägsinfektion är en av de diagnoser vi specialiserat oss på, liksom våra systertjänster Menskollen (för mensförskjutning), Borreliakollen (för hudborrelia), Ögonkollen (för ögonbesvär) och Aknekollen (för akne). För det finns inget här i livet som ska kunna hålla dig tillbaka. Det är därför Urinkollen brinner för att hjälpa kvinnor att vara sitt bästa jag så snabbt som möjligt, även när urinvägsinfektionen slår till med knivar och sveda.

Nästa artikel