Hem » Intimhälsa » En sexleksak som passar din kropp – Så här väljer du rätt
Intimhälsa

En sexleksak som passar din kropp – Så här väljer du rätt

Bildkälla: Lovebuddy

Att tipsa en kompis om en sexleksak borde vara lika självklart som att rekommendera en restaurang inne i stan. Vi behöver prata mer om våra kroppar, förstå hur de fungerar och inse att vi alla njuter av olika. Äntligen börjar världen förstå att sexuell njutning är vackert och behövligt, Lovebuddy.se hjälper dig att hitta rätt sexleksak.  

Det finns en mängd olika sexleksaker där ute, de finns i alla möjliga former, storlekar och färger. Faktum är att om du googlar på ”dildo” får du möjlighet att välja bland tusentals olika dildoar och det är bara en av de många kategorier som finns av sexleksaker. Så hur vet du vilken som passar just dig? Om du vill läsa om marknadens populäraste sexleksaker klicka här.

Utforska din kropp

För att hitta rätt sexleksak behöver du förstå vad du tycker om för typ av beröring. Du kan göra detta genom att själv utforska dina erogena zoner med hjälp utav smekningar, här kan du även ta din partner till hjälp. Testa att röra olika områden på kroppen och testa att röra dem på olika sätt. Hårt och mjukt tryck, stora och små rörelser, yttre eller inre stimulans.

En checklista med frågor för att hitta rätt sexleksak

  • Vilken del av kroppen vill du stimulera, handlar det om yttre eller inre stimulering, kanske båda?
  • Vilken typ av beröring vill du ha? Det finns sexleksaker som efterliknar känslan av oralsex, de med starka och kraftfulla vibrationer eller de som har en mer juckande rörelse.
  • Vilken storlek är du ute efter? Vill du kunna använda den tillsammans med en partner eller när du reser så passar en mindre sexleksak bättre.
  • Vad vill du ha för utseende? Det finns både sexleksaker som ser ut som riktiga könsorgan eller de mer könsneutrala och diskreta. Det finns sexleksaker som är så estetiskt vackra att du kan pryda ditt hem med dessa utan att bli ifrågasatt.

Tänk på att sexleksaker även kan fungera som ett sexhjälpmedel. Desto fler erogena zoner du stimulerar samtidigt desto kraftfullare orgasm, exempelvis kan du stimulera din anal samtidigt som du har vaginalsex, klicka här för att se våra rekommendationer. Det finns även geler som ger dig ökad känsel. Andra sexleksaker hjälper dig att orka mer, exempelvis en penisring.


Snabbfakta om sexleksaker

  • Historiens första sexleksak som upptäcktes var gjord av sten.
  • Under pandemin 2020 ökade försäljningen av sexleksaker med över 500%
  • Idag äger varannan person i 20–45 års åldern en sexleksak.
  • Populäraste sexleksaken för kvinnor under 2020 var lufttrycksvibratorer och för män – fleshlights.
Nästa artikel