Skip to main content
Hem » Vägen till föräldraskap » Jenni lyckades till slut bli gravid efter många års kamp
Intimhälsa

Jenni lyckades till slut bli gravid efter många års kamp

Pregnant woman standing against the window
Pregnant woman standing against the window
Bildkälla: Shutterstock

Att bli gravid och kunna skaffa barn när man själv planerat är absolut ingen självklarhet för alla. För 32-åriga Jenni Jonsson krävdes det åtta år av försök, IVF-behandlingar och missfall innan hon äntligen blev gravid. För Jenni var det en livsstilsomläggning och ett ökat fokus på den egna hälsan som gjorde att hennes efterlängtade son till slut kom till världen.

−Jag diagnostiserades med PCOS och försökte bli gravid i nästan åtta år innan jag till slut sökte privat stöd i form av Fertilitetscoachen. Under dessa år hann jag och min dåvarande man genomgå två IVF-försök. Båda dessa försök resulterade dessvärre i missfall, säger Jenni Jonsson.

Jennie Jonsson

Jennie Jonsson

Foto: Privat

När Jenni bestämde sig för att kontakta Fertilitetscoachen fick hon rådet att öka fokus på sin egen hälsa. Mötet med Fertilitetscoachen resulterade i helt nya kostråd och ett träningsschema som både skulle bidra till att stärka hennes generella hälsa och göra att hon gick ner i vikt.

För mig var det jättebra att börja lägga mer energi på mig själv och genomföra livsstilsförändringar som verkligen ökade mitt välbefinnande.

– Tidigare upptogs en stor del av min tid på tankar kring att bli gravid. Fertilitetscoachen fick mig att ändra mina tankebanor och släppa denna fixering. Detta sänkte också mina stressnivåer, säger Jenni Jonsson.

Regelbunden mens gjorde det lättare att bli gravid

−2017 blev jag till slut gravid och var förstås jättelycklig. Känslan när jag höll min son i mina armar för första gången är verkligen obeskrivlig. Många av de livsstilsförändringar som jag genomförde när jag försökte bli gravid har jag hållit fast vid, vilket förstås haft stor positiv påverkan på min livskvalitet, säger Jenni Jonsson.

Livsstilsomläggningen gjorde bland annat att min mens blev regelbunden, vilket gjorde det lättare att bli gravid ännu en gång.

Jenny är nämligen gravid med sitt andra barn, som beräknas födas i augusti 2021. Även denna gång blev hon gravid på naturlig väg, utan IVF-behandling

– Nu är min inställning till barn och graviditet betydligt mer avslappnad. Under perioden när jag försökte bli med barn upplevde jag att sjukvårdens stöd inte räckte till, därför är jag glad att jag till slut fick det stöd jag behövde för att kunna bilda familj, vilket känns jättebra, säger hon.

Helena Nordwall – Även jag tog hjälp av Fertilitetscoachen Susanne

Helena Nordwall, Foto: Privat.

Jag var 43 år och på grund av min ålder och låga AMH-värde tänkte jag mest att jag skulle få hjälp att förbereda min kropp inför en graviditet med donerat ägg. Så kallad äggdonation. Susanne gjorde en hårmineralanalys och bad mig följa min morgontemperatur. Sedan gav hon mig råd angående livsstil, kost och kosttillskott. Många piller, pulver och droppar att hålla reda på men det var så värt det.  Efter 9 månader blev jag gravid på naturlig väg med vår dotter Nikki, som jag födde när jag var 44 år. 

Next article