Hem » Framtidens sjukhus » Universitetssjukhuset väljer EIZO
Sponsrad

Universitetssjukhuset i Linköping har tre gånger utsetts till bästa universitetssjukhus av tidningen Dagens Medicin. För utrustning av medicinteknisk bildhantering har sjukhuset bland annat valt EIZO:s innovativa lösningar.

Högspecialiserad vård

Universitetssjukhuset i Linköping är ledande inom akutsjukvård, bilddiagnostik, patientsäkerhet och barndiabetes. Flera av sjukhusets kliniker redovisar resultat i internationell toppklass.

På universitetssjukhuset i Linköping finns även Centrum för medicinsk bildvetenskap och visualisering (CMIV). Här används toppmodern utrustning för att bland annat skapa tredimensionella bilder inom medicinsk forskning.

EIZO finns på flera avdelningar

Sjukhuset har valt EIZO:s medicin-tekniska bildskärmar för bland annat granskning inom patologi, mammografi och radiologi. För operationssalar har man valt bildhanteringssystemet

VidiView. Systemet, som levererades av EIZO, är utvecklat och anpassat efter den svenska sjukvårdens system för lagring och hantering av patientinformation.

VidiView fångar bilden och sänder den digitalt till EIZO:s 3D-skärm eller till annan digital mottagare, utbildningsrum eller annat sjukhus där mottagaren har legitimerats genom s.k. SITHS-inloggning.

Här finns en bred palett av integrationsmöjligheter för att optimera säkerhet och automation.

– Vi ställer krav på att systemen inte bara ska hantera produktionsdelen, utan även vara ett verktyg för utveckling, forskning och utbildning.

Adis Begovic, lösningsarkitekt, Universitetssjukhuset i Linköping.

Världsledande inom digitalisering

Avdelningen för klinisk patologi på Universitetssjukhuset i Linköping är världsledande inom digitalisering av den patologiska verksamheten. Alla tunna vävnadssnitt avbildas här med digitala mikroskopscanners, där bilden sedan granskas på en bildskärm. Det ger en effektivare provhantering med högre kvalitet, jämfört med ett mikroskop. På laboratoriet finns i dag 20 arbetsstationer med EIZO:s RadiForce RX850 bildskärmar.

– Vid undersökningar av vävnads- och cellprover krävs en bildskärm med en mycket hög upplösning, säger Adis Begovic. Det är också viktigt att skärmarna kalibreras automatiskt, så att alla visar exakt samma färger, bilder och detaljer, oavsett om man sitter på laboratoriet eller har ett online-möte utanför sjukhuset. Det handlar ytterst om patientsäkerhet.

Om EIZO

EIZO är en värlsledande tillverkare av avancerade bildskärmslösningar för bland annat sjukvård, industri, flygledning, mm. Kännetecknande för EIZO:s produktteknologi är bland annat korrekt färgåtergivning, låga energiklasser, automatisk kalibrering och garantitider för ett tryggt och hållbart ägande.

Nästa artikel