Skip to main content
Hem » Skelett och leder » Vem sätter prislappen på vad ökad livskvalitet är värt?
Sponsrad

Som leverantör av hjälpmedel möter vi både de som ska tillhandahålla våra produkter och ni som ska använda dem. Allt oftare möts vi av olika invändningar, från båda sidor, som gör oss fundersamma. I vilken riktning är hjälpmedelsförsörjningen på väg? Vi kan konstatera att produktens prislapp får allt större betydelse vid val av produkt, vilka konsekvenser får detta för er användare i vardagen och vem kan sätta ett pris på den livskvalitet en produkt kan ge? 

Vem ser till helheten? 

Det är så lätt att stirra sig blind på en kostnad, men värdet av en produkt är så mycket mer än det. Rätt val av produkt kan vara helt avgörande för ökad frihet och livskvalitet. Vad är värdet på minskad smärta eller utökad tillgänglighet? Väsentliga aspekter som kan påverkas utifrån val av produkt och som knappast har en prislapp.  

Behovet bör stå i större fokus 

Den utveckling vi ser riskerar att begränsa utbudet av hjälpmedel. Produkter med kvalitet och hög funktionalitet får stå tillbaka till förmån för enklare och billigare produkter. Marknadsmekanismerna är enkla, utbud och inköpsvillkor styr vilka produkter som kommer därför finnas tillgängliga i en förlängning.  

Viktigt att prova och jämföra hjälpmedel 

För att du som användare ska få det hjälpmedel som ger dig den bästa upplevelsen behöver du kunskap. Kunskap om vilka produkter som finns, skillnaden mellan dessa och på vilket sätt de möter dina behov. Det kan vara en svår uppgift. Bäst är därav om du kan prova, jämföra och känna skillnaderna.  

I slutändan är det nog bara du som användare som kan se till helheten och avgöra vilken prislapp din ökade livskvalitet är värd.  

Utifrån vår erfarenhet och kompetens bistår vi gärna med information om vilka behov våra produkter kan lösa. Du kan även läsa mer om våra produkter på vår hemsida

Next article