Skip to main content
Hem » Skelett och leder » Ledfitness: En effektiv behandlingsform för dig med ledproblem
Sponsrad

Ledfitness är träningstjänsten som hjälper människor med ledvärk att leva ett mer aktivt och smärtfritt liv. Ett flexibelt och onlinebaserat alternativ till det klassiska gymmet. Träningen baseras på de senaste forskningsrönen och är utformad för att stärka musklerna kring lederna och på så vis avlasta dem vid aktivitet, öka rörligheten och stabilisera kroppen. En lustfylld träning på dina villkor som ökar livskvaliteten och hjälper dig att leva livet som du vill. Medlemmarnas nöjdhet och engagemang är vad som driver tjänsten framåt.

Många kunder mailar, ställer frågor eller bara talar om hur nöjda de är och vilka fantastiska resultat de fått. Det värmer verkligen och gör att man vill fortsätta utveckla tjänsten, säger Annika Terngård, leg. fysioterapeut och grundare av Ledfitness. 

Pålitlig resurs för personer med ledvärk

Annika har själv artros i sina knän och har opererat in en knäprotes i det ena. Det var när hon insåg bristen i bra, varierad och rolig ledträning som idén med Ledfitness föddes i oktober 2020. Snart tre år senare stoltserar hon med orden om att Ledfitness är en pålitlig resurs för personer med ledvärk som vill ta kontroll över sin hälsa och förbli aktiva.

Skonsam träning för lederna är särskilt viktigt för personer med artros eller för de som bytt ut exempelvis ett knä eller en höft. Tanken med Ledfitness är att erbjuda varierad träning som är lätt att följa med i. Flexibel hemmaträning online med olika nivåer som är speciellt utformad för personer med olika former av ledvärk. Ett litet team av instruktörer och fysioterapeuter som förstår tillståndens unika utmaningar har utformat träningspass som är skonsamma och effektiva. Fokus ligger också på att göra träningen rolig och enkel att hålla igång, så att den blir en positiv del av vardagen, med tydliga resultat över tid.

–Beroende på dagsform kan man välja ett pass som tränar hela kroppen eller ett pass med fokus på exempelvis knä, höft, axlar eller rygg. Med vår träning stärker man de stabiliserande musklerna runt lederna och hälsofördelarna är många. Utöver minskad ledvärk kan regelbunden träning även öka energinivån, sänka blodtryck och blodfetter och hjälpa oss att må bättre mentalt, fortsätter Annika.

Annika Terngård
Leg. fysioterapeut & grundare, Ledfitness.
Foto: Ledfitness.

Mer än bara sjukgymnastik på ett papper

Den egna erfarenheten av artros och en utbytt knäled är något som påverkat hur tjänsten utvecklats. Träningen fungerar lika bra i förebyggande syfte som efter en operation för att komma igång igen. Annikas vision är att man snabbt ska känna skillnad i kroppen och längta till nästa pass, då blir det lätt att hänga i. Resultat boostar motivationen.

Annika arbetar heltid med artrosträning sedan flera år tillbaka, både i sin profession som fysioterapeut men också som utbildare åt Reumatikerförbundet. Där utbildar hon andra fysioterapeuter och arbetsterapeuter runtom i Sverige i hur man håller en artrosskola.

–Träning är i särklass den bästa behandlingsformen för de med artros så här kan vi göra stor skillnad för individen. Tänk att slippa vilovärken på natten, ständig smärta i artrosleden och kunna komma tillbaka och bli mer aktiv igen!

Omväxlande pass på 20 minuter

Varje vecka lanserar Ledfitness nya pass som man kan välja att genomföra via sin tv, dator, surfplatta eller mobiltelefon. Passen är olika långa beroende på vilken träningsform man väljer i sitt medlemskap, men i genomsnitt 20 minuter. Gemensamt för dem är också att man guidas av en instruktör genom passen. Det är bara att trycka play och följa med.

Next article