Skip to main content
Hem » Skelett och leder » Så blev Sarah fri från värk
Sponsrad

Sarah Ejermark, medlem på Ledfitness sedan ett år tillbaka, har gjort träningen till en viktig del av sin vardag. Smärtan har varit ett återkommande bekymmer sedan hon vred sönder knäet i slalombacken när hon var 12 år. Med tiden så blev problemen så pass allvarliga att en process att byta ut ena knäet inleddes 2021.

Jag kunde göra allt färre saker. Jag har häst och jag rider och tävlar och jag började känna att mitt onda knä började påverka min ridning, det gjorde ont när jag stod upp i stigbyglarna. Min största motivator är att jag vill kunna fortsätta träna och tävla med min häst. Det är min livsstil och det viktigaste för mig, säger hon.

–Jag kunde göra allt färre saker. Jag har häst, jag rider och tävlar och jag började känna att mitt onda knä började påverka min ridning, det gjorde ont när jag stod upp i stigbyglarna. Knät var svullet och stelt och jag hade vilovärk när jag var still. Sömnen blev störd av att jag ofta vaknade av smärtan.

Viktigt med flexibilitet och guidning

Sarah satt och scrollade på telefonen när hon såg en annons från Ledfitness på Facebook. Hon blev medlem och började med sjukgymnasten Annikas träning i februari 2022. Något som hjälpt Sarah att hålla i gång träningen är just flexibiliteten som tjänsten erbjuder.

– Det är enkelt att träna hemma online när det passar mig under dagen. Passen finns i appen och jag behöver inte ha en massa redskap för att kunna göra övningarna. Det är inte så svårt att vara motiverad när jag känner att det verkligen hjälper. Jag gick in på hemsidan och började med den gratis provperioden för att testa. Sen var det bara att sätta i gång. Nu har jag tränat i ett år och grejen är ju att jag har inte ont längre. Sarah fortsätter.

– Jag skulle inte rekommendera vilken onlineträning som helst. I Ledfitness har man stödet från Annika som är sjukgymnast och faktiskt har problemen själv. Hon förklarar så bra hur jag ska göra övningarna, och det är viktigt för mig att veta att jag gör dem rätt! Jag har inte haft så många utmaningar faktiskt. Eftersom jag hela tiden har haft stödet av Annika och kunnat ställa frågor när jag undrat något. Utmaningen är ju att fortsätta och att träna regelbundet och då har det ju varit kul att träna med Annika för hon är så peppig och framför allt kunnig och har bra övningar. Det finns olika varianter på alla övningar beroende på vad man KAN göra med just det problemet man har, eller just den dagen.

Avbokad knäoperation

Sarah har varit tillbaka hos ortopeden och knäoperationen är avbokad. Det är en bekräftelse på att regelbunden, långsiktig träning ger resultat.

–Det handlar ju om att få in en vana för livet och då är det ju viktigt att det är roligt och enkelt så man inte drar sig för att göra det och det tycker jag att Ledfitness är. Variationen av både övningar och upplägg gör verkligen mycket för motivationen. Jag har genom Ledfitnessträningen förstått att jag var stark som en häst. Men jag var inte stark på rätt sätt. Småmusklerna runt mina leder var inte alls tränade och det var därför jag hade ont.

Next article