Skip to main content
Hem » Skelett och leder » B-Cure Laser – effektiv smärtlindring för hemmabruk
Sponsrad

Mångsidig laserterapi har kliniskt bevisat att läka sår och vävnadsskador, samt lindra led- och muskelvärk. Idag används B-Cure Laser redan på smärtkliniker, inom sårvård och nu redan i hundratals svenska hem.

Fysiatriker Timo Pehkonen, som arbetar vid fysiatriska enheten inom Uleåborgs stads rehabiliteringstjänster, har goda erfarenheter av laserbehandling. Han använder laserapparaten B-Cure som ett av alternativen när det gäller läkemedelsfri metod för behandling av smärta.

– Utmaningen vid behandling av kronisk smärta är den otillräckliga verkan som smärtlindrande läkemedel har. Hos oss har B-Cure Laser använts som stöd i behandlingen av smärta. Till och med en del av de patienter som lider av svåra smärttillstånd har upplevt smärtlindring och ökad rörelseförmåga redan med några veckors behandling, berättar Pehkonen. Eftersom smärtlindring grundar sig på att källan till smärtan läks ska området laserbehandlas i form av en kur. Det finns inte risk för överdosering eller kontraindikationer men behandlingen rekommenderas inte som vårdform på områden med cancersvulster, i ögonen och inte heller på magområdet hos gravida. 

B-Cure medicinsk laser 808 nm 

Behandling med lågeffektlaser (LLLT) stimulerar kroppens eget immunförsvar och stärker cellsignalerna. Lasern ökar även kroppens naturliga produktion av kollagen och elastin som kroppen behöver för vävnadsläkningen. Marika Metsä-Tokila, som är kontaktperson för sårvård vid sårvårdsmottagningen på hälsocentralen i Nystad, har sedan kunnat konstatera bra resultat i behandlingen av kroniska sår och ärr.

– Lasern stödjer och främjar sårläkningen i kombination med god sårrengöring och rätta sårvårdsprodukter. Dessutom är lasern effektiv när det gäller smärtlindring. Hos vissa långtidspatienter har såren kunnat 

läkas fullständigt, berättar Metsä-Tokila. Förutom att behandlingen med lågeffektlaser främjar läkningen av sår- och vävnadsskador påvisar kliniska undersökningar att den kan lindra smärta som beror på bland annat artros, reumatism, besvär i övre eller nedre delen av ryggen, fibromyalgi och inflammationer. 

Prisvärt alternativ för hemmabruk 

Hela familjen kan använda B-Curelasern för att behandla smärta och vävnads- och hudskador, till och 

med husdjuren. Och tester har visat att den motsvarar effekten hos smärtlindrande läkemedel. Produkten kostar några tusen att köpa, men å andra sidan får man omkring 30 000 behandlingar utan några kostnader för underhåll. Det innebär att priset för varje tillfälle endast blir några öre. Produkten är säker och enkel att använda, och det finns redan i hundratals svenska hem. Vill du testa produkten finns det även möjlighet att hyra den. 

Lindrade Henriks artrossmärta 

Henrik Björses från Västerås märkte värk i fingrarna första gången för 3,5 år sedan. Först ömmade ett finger och det har blivit värre för varje år även om han har prövat lindra smärtan på olika sätt. 

– Jag läste en artikel i tidningen om en B-Cure laserapparat som kunde lindra artrosvärk i fingerlederna. Jag hyrde en apparat och det fungerar! Fingerlederna blir mindre ömma och jag kan slå med golfklubban utan att tänka på att det gör ont längre! Jag beställde genast en egen B-Cure apparat och använder den dagligen.

Om Smärtplåster

Lindring vid lokal smärta med hjälp av läkemedelsfria smärtplåster. Irene och Sven Wester från Umeå rekommenderar smärtplåstret. ”Jag har artros i vänster knä och min man ont i ländryggen. Plåstren är därför kanonbra för smärtan. Jag har redan berättat för mina syskon och vänner som har också varit super nöjda med plåstren!” Det läkemedelsfria smärtplåstret utnyttjar kroppens egen värme- och infrarödstrålning och främjar på det sättet blodcirkulationen och ämnesomsättningen i vävnaderna. Bevisad effekt vid bla. reumatism, artros, förslitning, nackspärr, ischias och muskelsmärta.

Next article