Skip to main content
Hem » Hudvård » Så väljer du rätt anti-aging produkt
Hudvård

Så väljer du rätt anti-aging produkt

Den största kategorin av alla hudvårdsprodukter med en lansering av över 5000 produkter är utan tvekan anti-age. Så att välja rätt bland alla dessa lockelser är ett dilemma. Vi tar det från början.

– För bäst resultat av din anti-age produkt välj en som fokuserar på det du anser som prioritet nummer ett, det som får din hud att se åldrad ut. Det kan vara till exempel linjer, pigmenteringar eller vuxenakne men blanda helst inte olika anti-age produkter, det kan stressa huden och den svarar med irritation vilket kan trigga åldrandeprocessen.

Bättre att välja ett mål och arbeta mot det

Det är svårt att finna en produkt som verkligen fungerar på alla tecken på åldrande så därför är det bättre att välja ett mål och arbeta mot det. Ge sedan produkten tid att arbeta, använd samma produkt över en sex veckors period för att sedan avgöra om du ser en förändring i huden.

Välj en produkt baserad på ditt hudtillstånd. Utgå alltid från hur din hud mår just nu, det är det viktigaste att ta hand om först sedan kan vi arbeta på att balansera din hudtyp.

Den viktigaste anti-age produkten är ditt solskydd

Grundregeln är att skydda huden på dagen och reparera på natten. Därför är den viktigaste anti-age produkten ditt solskydd, det är den absolut bästa anti-age ingrediensen. Ett högt bredspektrigt solskydd med minst SPF 15 skyddar både mot UVA och UVB strålar samtidigt som den ger skydd mot pigmentering, linjer, rynkor och minskad fasthet.

Mängden produkt och att åter applicera solskyddet är av stor vikt för hur väl skyddad din hud är mot UV strålning och hudåldrande. Nummer två på listan för grundläggande anti-age ingredienser är återfuktande ämnen. En väl återfuktad hud är grunden för en välmående och balanserad hud som också kan tillgodogöra sig alla anti-age ingredienser maximalt. Fukt är första steget till att minimera linjer och fylla ut huden.

Grundregeln är att skydda huden på dagen och reparera på natten

Sök sedan efter produkter med ingredienser som stöds av vetenskapliga studier som till exempel retinol, AHA syror, salicylsyra, antioxidanter, stamcellsextrakt och vissa peptider.

Stamcellerna i huden kontrollerar cellregeneration och växtstamceller kan skydda dessa hudceller och förbättra hudens självläkande och regenereringsförmåga. Då dessa skapas i laboratorium skördas inte några hotade växtarter, är fria från miljöpåverkan och alltid en färskvara.

Stamcellsextrakt skyddar även hudens DNA vilket är ett av de viktigaste syftena med hudvård, eftersom endast friskt DNA ger dig hälsosam strålande hud. Telovitin är ett ämne som också som stödjer detta.

En kedjereaktion i rörelse

Användningen av peptider i hudvård är mycket flexibelt och optimala anti-age ingredienser. Peptider imiterar hudens naturliga processer till exempel kollagensyntesen. En viss tri-peptid kan sätta en kedjereaktion i rörelse som liknar läkningsprocessen av ett sår och därmed regenerera huden intensivt.

Liknar läkningsprocessen av ett sår och därmed regenerera huden intensivt

Fria radikaler åldrar vår hud, de attackerar kollagenet som ger vår hud stöd och volym och när den minskar bildas rynkor. Antioxidanter är svaret på dessa attacker, så som C-vitamin. Leta efter en stabil form som till exempel C-vitamin Ester.

En annan klassisk ingrediens är AHA syror. De är fantastiska på att ta fram ny vitalitet och sudda bort grå glåmig hud och samtidigt binda fukt och stimulera cellförnyelse.

Next article