Skip to main content
Hem » Hudvård » Revolutionerande behandling för strålande hud med glow
Hudvård

Revolutionerande behandling för strålande hud med glow

En välmående hud som är sund och frisk toppar mångas önskelista när det gäller skönhet.

Med Nd:YAG i kombination med Er:YAG, som är den senaste tekniken 4D-laser, går det smärtfritt att få drömhud efter endast några få behandlingar.

Den banbrytande lasertekniken 4D-laser gör storstilad entré på skönhetsarenan. Det är lätt att förstå varför den här metoden är en favorit, eftersom den efter bara några enstaka behandlingar kan utlova ett resultat man tidigare endast kunnat drömma om med laser. Metoden har flera verkningsområden och används även effektivt mot bland annat nästäppa, snarkningar och ögonlockslyft. Behandling med 4D-laser lämpar sig väldigt bra för just ansiktsbehandlingar. Skintags, fina linjer, rynkor, problemhud med acne, acneärr, ojämn hudton och åldersfläckar är exempel på vanliga problem som åtgärdas med 4D-laser.

Skräddarsydda behandlingar

För bästa resultat rekommenderas fyra behandlingar som innehåller antingen tre eller fyra steg beroende på om man även väljer den avslutande ansiktspeelingen. Tillsammans bidrar de olika stegen till att strama upp och jämna ut huden och stimulera kollagenproduktionen. Fullgott resultat syns cirka åtta månader efter avslutad behandling. Det bör gå tre veckor mellan varje behandlingstillfälle.

– Vi skräddarsyr alltid varje behandling beroende på våra klienters olika behov. Med vår kraftfulla maskin som är den absolut senaste och mest effektiva på marknaden kan vi uppnå fantastiska resultat på lång sikt på en helt ny nivå som tidigare inte varit möjlig med laserteknik, förklarar Susanne Åhnblad på Stockholm Estetika, som utför behandlingen.

Susanne är legitimerad sjuksköterska och har 20 års erfarenhet av yrket. Behandlingen utför hon med sin partner Peter Åhnblad som är legitimerade läkare med 25 års erfarenhet.

Martha testar behandling
Martha upplever att av de olika stegen är fas två är det allra behagligaste. Foto: Ofelia Vasquez Graah-Hagelbäck

Ny lyster i huden

Dagen då intervju och fotografering görs får vi medverka vid en 4D-laserbehandling. Martha som testpersonen heter har som många andra lidit av många olika problem med huden ser fram emot att testa den nya behandlingen.

– Jag har testat många olika behandlingar och verkningslösa krämer utan att ha uppnått önskat resultat. Det känns bra att få testa något som verkligen hjälper, menar hon.

Den röda laserpricken vandrar över Marthas ansikte och hon beskriver upplevelsen av de olika stegen där fas två är den allra behagligaste. Den avslutande peelingen som hon rekommenderas att testa sätter punkt för behandlingen efter cirka 45 minuter.

– Huden är mer jämn och känns fräsch, uppfriskad och har en helt annan lyster än innan, konstaterar hon nöjt.

Viktigt med fukt

Precis efter behandlingen blir huden aningen röd och det tar olika tid för rodnaden att lägga sig. I Marthas fall är den borta på någon timme. Direkt efter och under de veckor man genomgår behandlingen är det extra viktigt att ta det lugnt med solen och att återfukta huden.

– Det är viktigt att tillföra huden fukt då man gör den här behandlingen och att man använder solskyddsfaktor. Det är även bra att vänta någon dag med smink direkt efter behandlingen, förklarar Susanne Åhnblad.

Behandling kan göras från 18 års ålder och passar alla som vill behandla huden förebyggande och behålla fräschören.

– Det är ett effektivt sätt att ta hand om sin hud med ett fantastiskt resultat, avslutar Susanne.

Next article