Skip to main content
Hem » Folkhälsa » Barns psykiska ohälsa: Vem stöttar föräldrarna?
Sponsrad

Den psykiska ohälsan bland barn och ungdomar i Sverige ökar ständigt och ofta tar det lång tid att få adekvat hjälp.

Många föräldrar kämpar i det tysta för sitt barns bästa på grund av känslor av skuld och skam. Utan stöd och förståelse från omvärlden kan man känna både ensamhet, hopplöshet, sorg och frustration. Då kan det vara utmanande att vara den förälder man egentligen vill vara och det är lätt att orken tar slut.

Konflikter kostar på för hela familjen

Det är vanligt att det sliter på föräldrarelationen när man har ett barn som inte mår bra. Känslor smittar och även lågmälda konflikter kostar på för alla i en familj. Då kan det vara värdefullt att ta hjälp och prata ihop sig tillsammans med en utomstående och neutral person. När ni som föräldrar agerar stadigt och konsekvent hjälper det barnet oavsett var hen befinner sig. Mår du bra som förälder kommer det även ditt barn till gagn.

Jenny & Anna

Fokus på det friska och starka

På Samtalsstudion STHLM arbetar vi med föräldrar individuellt, som par och i grupp då vi vet hur mycket kraft det finns i att dela med andra. Vi lägger fokus på det friska och starka, för vi är alla mer än våra svårigheter. Hur tufft det än är just nu finns det alltid hopp. Vi värderar tillgänglighet och svarar alltid inom 24 timmar. Vi tar emot på vår mottagning på Götgatan 94, eller digitalt om det passar dig bättre. 

Next article