Skip to main content
Hem » nyheter » Ortopediska kvalitetsskor förebygger fotproblem och stärker livskvaliteten
Sponsrad

Ortopediska och fotriktiga skor är utformade för att lindra och förebygga fotsmärta och ge dina fötter den avlastning och komfort de behöver. Det innebär i sin tur ökad livskvalitet för många med fotproblem, exempelvis personer med diabetes, reumatism, hallux valgus eller ödem.

– Ortopediska skor kan för många personer med fotproblem innebära en ökad livskvalitet och en möjlighet att bibehålla en aktiv livsstil med rätt stöd och komfort för fötterna, säger Tony Norrby, produktchef på Klaveness Footwear, ett norskt skomärke grundat 1957. Klaveness har ett stort utbud av fotriktiga skor och är kända för sina bekväma, funktionella, hantverksmässiga och fotriktiga skor tillverkade i naturmaterial av absolut högsta kvalitet.

Skor som designats för att passa fötterna

Klaveness ortopediska skor erbjuds både via skofackhandeln och via sjukvården, som i många fall har butiker med fotriktiga skor för olika typer av patienter. Att investera i ett par ortopediska skor är ett enkelt och smidigt sätt att främja kort- och långsiktig hälsa genom att erbjuda sina fötter bästa möjliga komfort.

En faktor som utmärker Klaveness skor är att de är designade för att passa fötterna snarare än tvärtom. Klaveness är ett familjeföretag i tredje generationen med fokus på perfekt passform och lång livslängd. Samtliga produkter designas i samråd med medicinsk personal.

Kvalitetsskor med överlägsen komfort och stöd

Klaveness har utvecklat PerfectStride, en serie sneakers som är en Klass I medicinteknisk produkt enligt EU:s Medical Device Regulation, vilket garanterar högsta standarder för säkerhet och effektivitet. Det faktum att PerfectStride klassas som en medicinteknisk produkt är en kvalitetsstämpel som bland annat innebär att det ligger mycket forskning och medicinsk kompetens bakom utvecklingen av skorna och att det är kvalitetsskor med överlägsen komfort och stöd samt en lång livslängd.

–PerfectStride har försetts med en tunn kolfibersula som sträcker sig hela vägen från häl till tå, vilket stabiliserar foten och ger ett medicinskt utformat stöd som minskar belastningen på framfotsleden, vilket i sin tur minskar och förebygger fotproblem hos personer med exemelvis diabetes, reumatism eller andra diagnoser som kan ge olika typer av framfotsproblem, säger Tony Norrby.

Next article