Hem » Barn och unga » Stiftelsen Choice prisas för sitt arbete med att förebygga psykisk ohälsa, självmord och missbruk bland unga
Barnhälsa

Stiftelsen Choice prisas för sitt arbete med att förebygga psykisk ohälsa, självmord och missbruk bland unga

kille fotograferad bakifrån
I samarbete med: Stiftelsen Choice
Foto: Unsplash
kille fotograferad bakifrån
I samarbete med: Stiftelsen Choice
Foto: Unsplash

De har undervisat fler än 40 000 högstadie- och gymnasieelever kring alkohol, narkotika och tobak utifrån ett medicinskt perspektiv och dess koppling till psykisk hälsa. Choice uppgift är att se till att ungdomar inte blir sjuka genom kunskapshöjande insatser på skolor och erbjuder även snabb hjälp. 

Robert Åkesson tar emot pris

Robert Åkesson

vd, Stiftelsen Choice

Foto: Stefan Jellheden 

Stiftelsen Choice firar 10 års jubileum med att ha gått från att vara en liten lokal aktör i Stockholm i samarbete med Karolinska Institutet till att existera rikstäckande.

I år tilldelades de även Stockholm Prestige Award inom kategorin; educational charity of the year.

Genom sitt utbildningsprogram TUTCH, Teens Understanding and Taking Control of Health, undervisar läkar- och psykologstudenter elever kring hur kroppen påverkas av alkohol, narkotika och tobak.

Läs mer här.

Kunskap förebygger sjukdom på lång sikt

– Vi undervisar och ger den fysiologiska kunskapen kring alkoholens och narkotikans inverkan på till exempel hjärnan. Sedan låter vi eleverna själva bearbeta och reflektera genom att hålla muntliga presentationer i ämnet, säger Robert Åkesson, Vd för stiftelsen Choice.

Vi arbetar med primär prevention vilket gagnar samhället både kort-och långsiktigt.

Det kanske viktigaste är att eleverna själva kommer till insikt om skadorna som tobak, narkotika och alkohol orsakar och hur de ofta leder till psykisk ohälsa, avslutar Robert.

Läs mer här.

Nästa artikel