Hem » Vård och Omsorg » 5 saker jobbsökare i äldreomsorgen vill veta
Förstärk Sveriges Äldreomsorg

5 saker jobbsökare i äldreomsorgen vill veta

jobbsökare
jobbsökare
Foto: Poppyphotography

1. Extra förmåner  

Inte helt oväntat är intresset stort för villkor och förmåner. Så berätta om allt från ert kollektivavtal, scheman till extra förmåner. Exempel på förmåner kan vara friskvårdsbidrag, träningsaktiviteter, personalrabatter, skobidrag, professionellt stöd i olika frågor, extra semesterdagar.   

2. Utbildning  

Glädjande är att möjligheter till utbildning är något jobbsökare är nyfikna på. I äldreomsorgen kan du alltid kan lära mer. Varpå många vittnar om att ju mer du kan desto roligare och mer stimulerande blir jobbet och du känner dig trygg. Vad erbjuder ni kring kompetensförsörjning? Vilka utbildningar kan medarbetare i olika roller och med olika erfarenheter få chans att gå hos er?   

3. Karriärmöjligheter  

Hur ser ni till att ge era medarbetare stöd att växa och utvecklas hos er? Vård- och omsorg erbjuder olika yrken, roller och verksamhetsområden som spänner från service till avancerad sjukvård så nog finns det utvecklingsvägar. Framhåll också att det är en expansiv framtidsbransch vilket gör att det hela tiden kommer öppnas upp nya möjligheter för den som vill vara med och driva utvecklingen.  

4. Aktiviteter  

Spela spel och musik, ta en promenad, följa någon till frissan, hålla i gympa, fixa fest, åka på utflykt – allt på arbetstid. Äldreomsorgen innefattar ju hela vardagen och den som söker jobb vill veta hur ni som arbetsplats jobbar med aktiviteter både för dem ni är till för och för medarbetarna. Har ni någon aktivitetsansvarig i verksamheten? Ordnar ni några personalaktiviteter? Berätta om allt som händer hos er och hur ni ser till att få det att ske.  

5. Ledarskap  

Jobbet i äldreomsorgen är komplext. Det ska göras bedömningar, det uppstår utmanande situationer och jobbet kräver noggrann struktur och planering blandat med flexibilitet. Nära ledarskap som ger stöd och utrymme för reflektion och återhämtning efterfrågas. Är ni bra på detta så framhåll det. Slutligen så berätta även om ni har ett strukturerat sätt att utbilda och utveckla era ledare.  

De listade sakerna baserar på data från jobbsajten Go Care. Ett bra sätt att stärka er kompetensförsörjning är att i er kontakt med både nuvarande och framtida medarbetare visa allt ni erbjuder kring dessa. 

Nästa artikel