Skip to main content
Hem » Ögonhälsa » Skaga Eyewear – svenskt hantverk med framtidsvisioner
Sponsrad

Sedan starten 1948 har Skaga tillverkat glasögonbågar med skickligt hantverkskunnande. Fokus ligger på högkvalitativa och funktionella bågar med klassisk, tidlös design.

Hantverk från de småländska skogarna  

Historien om Skagas varumärke tog sin början redan under 1940-talet. En ungersk man vid namn Lajos Lázár var då på affärsresa genom Smålands djupa skogar, blomstrande ängar och glittrande sjöar. Omständigheter gjorde att han aldrig återvände till sitt hemland, utan blev kvar i Jönköping. Med Smålands vackra natur som inspirationskälla, började Lajos bygga och utveckla maskiner för tillverkning av glasögonbågar. Hans hårda arbete gav snart utdelning, och 1950 började man sälja Skagas glasögonbågar även utanför Sveriges gränser.

Med öga för kunglig design  

Genom åren har flera kända designers skapat glasögonbågar för Skaga, exempelvis Sighsten Herrgård och Sigvard Bernadotte. Men det var Skagas första designer, Erik Ljungqvist, som tillsammans med Lajos Lázár lade grunden för dagens bågar med hög komfort och funktionalitet.  

Skagas höga kvalitet och långa designhistoria har förärat dem titeln Kunglig Hovleverantör, en av de mest prestigefyllda kvalitetsstämplar ett varumärke kan få.  

I dag skapar ett team av designers Skagas moderna kollektioner av glasögonbågar. Det är en kombination av skandinavisk minimalism och traditionell design, i material som är både högteknologiska och hållbara. Detta gör att varje båge blir både funktionell samt unik i sin design.

Upptäck SS23-kollektionen, SK2147 MARSTRAND en fyrkantig ultralätt ram för henne och SK2153 KARLSKRONA, en kombinationsstruktur för honom prydd med specialgjutna ”S”-mönster.

Hållbarhet och komfort i fokus  

Skaga fortsätter att utvecklas med varje kollektion. Detta genom att blanda svensk tradition med de senaste trenderna. Att endast använda högkvalitativa material som titan, hållbart acetat, 45 % växtbaserad resin och magnesiumlegering, ger en hög standard både vad gäller komfort och hållbarhet. Det finns även ett stort utbud av storlekar, designstilar och anpassningsmöjligheter. 

Skagas senaste kollektion blandar rena linjer och välgjorda detaljer med eleganta, lätta siluetter i moderna färger, med inspiration från Nordens färger och unika subtila detaljer. 

Swedish by nature from 1948 

Skaga är i dag ett starkt varumärke i Skandinavien inom sitt segment. Det autentiska ursprunget, långa designtraditionen och inspiration hämtad från naturen gör Skaga till ett varumärke som få andra kan konkurrera med. 

Följ Skaga Eyewear på sociala medier:

Next article