Skip to main content
Hem » Kvinnors Hälsa » Kvinnors intimhälsa och probiotika
Annons

Kvinnors intimhälsa och probiotika

Är det inte fantastiskt att vi kan välja ett mensskydd som passar oss och våra behov? Att vi kan välja, variera och till och med ändra oss. Vi har möjligheten att välja och friheten att bestämma – men viktigast av allt, att vi kan känna oss trygga med att de produkter vi köper är säkra och hygieniska.

Mjölksyrabakterier

pH-värdet hjälper till att reglera surhetsgraden i slidan, som varierar från kvinna till kvinna och kan även variera hos samma kvinna under t.ex. menstruationscykeln. I ett friskt underliv dominerar mjölksyrabakterier, även kallade laktobaciller (Lactobacillus species), som ger en sur miljö i slidan och därmed skapar förutsättningarna för en god intimbalans.

Kan man tillföra probiotika till underlivet?

Man kan tillföra probiotika till slidan.

Ellens probiotiska tamponger innehåller samma aktiva mjölksyrabakterier som normalt finns i en frisk kvinnas underliv. Lacto Naturel (LN®) står för Ellens probiotiska bakteriestammar och är den aktiva probiotiska substansen i ellen®-tampongen och i Ellens intimcreme.

Dessa skjuts in i varje tampong under tillverkningsprocessen och går att se med blotta ögat om du öppnar en ellen® tampong – en liten massa som ser ut som ”kaksmulor”. ellen® tampongen är tillverkad av 100 % viskos och är inte klorblekt.

När man köper en ellen® tampongen så är det egentligen probiotikan du betalar för, tampongen får du på köpet.

Ellen – Ett hormonfritt alternativ

Stress och hormonförändringar kan påverka kroppen på många sätt.

I samband med klimakteriet kan musklerna och slemhinnorna bli mindre elastiska. Även surhetsgraden kan ändras och påverka intimbalansen.

ellen® Probiotisk Utvärtes Intim Crème mjukgör skonsamt sköra och torra slemhinnor och hjälper till att bevara hudens elasticitet i det yttre intimområdet.

Intimkrämen är hormonfri och består av naturliga ingredienser som vegetabiliska fetter och oljor – bl.a. kokosolja som är känd för sina mjukgörande egenskaper.

Vår vision

Ellen finns med i livets alla faser och vi vill kunna erbjuda intimhälsa för kvinnor som känns och är tryggt, naturligt och säkert.

Idag ser vi en förändring i diskussionen kring mens och underliv – mensen är inte längre ett tabu, men det finns fortfarande mycket att lyfta.

Vi vill helt enkelt inspirera alla till ett ökat intresse och kunskap inom intim och underliv. Ellen är ett probiotiskt alternativ och visst är det fantastiskt att kunna välja?

Next article