Skip to main content
Hem » Kvinnors Hälsa » Låt oss prata om underlivshälsa
Sponsrad

– Intimhälsa måste bli ett lika naturligt samtalsämne som vädret eller semestern. Men många saknar kunskap eller tycker det är tabu att prata om eller söka hjälp, säger Charlotta Nilsson, vd på Ellen.

Charlotta Nilsson

Vd, Ellen

Foto: Jezzica Sunmo

Ett pH-balanserat underliv spelar en stor roll för den kvinnliga underlivshälsan, något många inte känner till. Om pH-balansen är rubbad kan man bland annat märka det i form av klåda, avvikande flytningar eller en obehaglig lukt. Genom att ta hand om underlivet på rätt sätt så främjar man de goda bakterierna och håller borta de oönskade som ofta ger besvär. FemTech bolaget Ellen arbetar med att ta fram pH-balanserade produkter för intimhälsan under livets alla faser, från den första mensen till klimakteriet och vidare. Mångårig forskning ligger till grund för Ellens produkter och det hela började med upptäckten av probiotiska bakteriestammar som naturligt finns i en kvinnas friska underliv. I början av 2000-talet lanserade Ellen en världsunik probiotisk tampong, innehållande de naturliga bakteriestammarna. Sedan dess har en rad pH-balanserade produkter tillkommit.

För en bekymmersfri vardag

– Många kvinnor upplever återkommande problem på grund av obalans i pH-värdet. Menstruation, en ny sexpartner, att duscha ofta, antibiotikabehandling, stress och tighta byxor, kan påverka den naturliga balansen, menar Charlotta. Samtidigt har många kvinnor tillgång till knapphändig information och går därför omkring med besvär helt i onödan. Genom Ellens Intimvårdsskola som lanserades i november 2019 vill man utbilda, informera, inspirera till att ta hand om sin intimhälsa och samtidigt bryta tabun runt ämnet.

– Ett av målen med Intimvårdsskolan är att man som kvinna ska veta skillnaden mellan vanligt förekommande underlivsbesvär och hur man kan motverka dem. Ingen ska behöva känna sig ensam, ledsen eller ofräsch. Vi måste avdramatisera intimhälsa som faktiskt är ett helt naturligt ämne. Lär dig, var nyfiken, prata med andra och med din partner, avslutar Charlotta.

Ett pH-balanserat underliv innebär bl.a. att du:

  • Undviker besvär och obehag
  • Undviker irritation och klåda
  • Undviker ett underliv som luktar illa
  • Främjar de goda bakterierna och håller borta de oönskade som gör livet tråkigt för dig och ditt underliv.

Next article