Skip to main content
Hem » Din hud » Nordiska Kliniken: Hudläkare utan remiss & väntetider
Sponsrad

Långa väntetider i den offentliga sjukvården är vanligt förekommande för många patienter med olika typer av hudbesvär och hudsjukdomar. För patienter med exempelvis eksem, akne eller psoriasis som utan väntetid vill komma till en hudläkare finns Nordiska Kliniken. Det är en privat klinik i centrala Stockholm som erbjuder medicinsk och estetisk hudvård utan väntetider eller remiss.

Vår verksamhet är ett viktigt och efterfrågat komplement till den offentliga hud-sjukvården. Våra erfarna hudläkare bedömer, diag-nostiserar och behandlar en mängd olika hudsjukdomar, hudförändringar och hudåkommor. Till oss vänder sig patienter med alltifrån rosacea till akneärr eller atopiska eksem, säger Jakob Wikström, hudläkare på Nordiska Kliniken.

På Nordiska Kliniken arbetar två hudläkare med lång erfarenhet inom hudsjukdomar. Hit kommer patienter som uppskattar det personliga be-mötandet och kontinuiteten i att alltid kunna träffa samma hudläkare.

Videokonsultation med hudläkare

– Eftersom vi är en privat klinik så kan vi även genomföra olika typer av laserbehandlingar som regionen inte erbjuder. Vi är dessutom en av få aktörer i Sverige som erbjuder videokonsultation med en hudläkare. Det underlättar bland annat för patienter från andra delar av landet. Alla våra patienter får med sig en skriftlig behandlingsplan, vilket bidrar till vård av hög kvalitet, säger Jakob Wikström.

Jakob Wikström
Hudläkare, Nordiska Kliniken

Klinikens hudläkare kan bland annat bedöma födelsemärken som kan indikera hudcancer och vid behov avlägsna dem. Hudförändringar kan ofta opereras bort direkt. Sammantaget erbjuder Nordiska Kliniken snabb och kvalificerad specialisthjälp utan väntetid eller remiss, oavsett om man behöver kontrollera ett födelsemärke eller har mer omfattande problematik.

Långsiktiga behandlingsplaner

Nordiska Kliniken kan även lägga upp mer långsiktiga behandlingsplaner för patienter med inflammatoriska hudsjukdomar, exempelvis atopiskt eksem. Behandlingsplanen följer sjukvårdens gängse behandlingstrappa i olika steg baserat på patientens behov.

– Vi utbildar patienter med atopiskt eksem kring hur de kan stärka sin hudbarriär med mjukgörande kräm. Vi kan även ordinera behandlande läkemedel i krämform med eller utan kortison samt vid behov remittera patienten till UV-behandling. På behandlingstrappans fjärde steg kan vi ordinera olika typer av system-läkemedel, säger Jakob Wikström.

Välgörenhetsinitiativ ger nya möjligheter

Via Nordiska Klinikens välgörenhets-initiativ Nova kan personer som på grund av sjukdom, olycka eller medfödda hälsoskäl ansöka om ekonomiska medel för att åtgärda besvär som påverkar deras livskvalitet. Via Nova kan Nordiska Kliniken erbjuda hjälp till personer som själva saknar ekonomiska medel för att åtgärda sitt problem.

– Det rör sig ofta om hudåkommor som har stor påverkan på individens livskvalitet. Det kan exempelvis röra sig om missprydande födelsemärken eller ärr i ansiktet. Nova är vårt sätt att ge tillbaka till samhället, säger Jakob Wikström.

Next article