Skip to main content
Hem » Din hud » Möt Skin Positivity Influencern Yoella: ”Idag vågar jag visa mig osminkad”
Sponsrad

För några år sedan skulle Yoella Nygren aldrig komma på tanken att lägga ut en oredigerad bild av sig själv. Men behovet att dela sin resa med akne växte. Hon ville visa den osminkade sanningen – bokstavligen. Idag är Yoella stolt ambassadör för Eucerin och tillsammans vill de bryta stigmat och bidra till en större acceptans kring akne.

Det var under en stressig period i livet efter en graviditet och lång sjukdom som kroppen sa ifrån. Efter att aldrig tidigare ha haft några problem med sin hy började Yoella Nygren få stora akneutbrott. 

– Jag fick först panik, men kan nu i efterhand se hur mina hudproblem blossade upp som en reaktion på allt det jag gick igenom. Jag var ung och ägnade mycket tid åt att fundera över hur jag skulle upplevas av andra.

Möttes av fördomar

När aknen bröt ut blev tillvaron ännu jobbigare för Yoella, hon kände sig mindre värd än andra. Yoella möttes av fördomar och fick ständigt ”goda råd” från höger och vänster om att hon borde söka läkarvård, undvika viss mat och använda den ena eller andra krämen.

– Som om jag inte prövat allt. Men jag hade inte pengar att lägga på dyra hudvårdsprodukter och krämen som en läkare skrev ut gjorde allt bara värre. Det var då jag började en sökande period med strikt kosthållning utan socker, men det blev en stress i sig. Först när jag släppte matstressen och tillät mig att vara mig själv, började huden ge efter. Jag började sova bättre och blev mycket gladare. 

Vändpunkten kom när Yoella bestämde sig för att trotsa sin rädsla och publicerade sin första oretuscherade bild utan smink och filter på instagram. De positiva kommentarerna lät inte vänta på sig.

Inspirerar andra

– Jag var så nervös innan, men så bestämde jag mig för att dela ett inlägg delat i två foton som visade mitt ansikte helt osminkad och sminkad. Och reaktionerna var fantastiska. Jag hade nog aldrig kunna tro att jag skulle få så fin feedback. Det var starkt, minns Yoella. 

Hon beskriver känslan som ”befriande”. De allra flesta har varit stöttande, men det som känns ännu viktigare idag är att andra känner stöd tack vare Yoellas ärliga inlägg. 

– Det känns så fint att kunna vara en del av mina följares resa. Jag har fått DM från andra som berättar om att de vågat gå ut och handla utan smink eller att de själva börjar dela med sig av delar av sitt liv som de tidigare har skämts över.   

Lättillgängliga produkter som fungerar

Yoella ler och de varma blå ögonen lyser. Sedan ett par år är hon ambassadör och ansiktet utåt för hudvårdsmärket Eucerins produktserie DermoPurifyer. Dessa produkter använde Yoella även före deras samarbete.

– Jag har hittat produkterna som fungerar för mig och gillar att de är lätta att få tag på. Eucerin är ett företag som matchar mina värderingar. De använder sig av oss normala människor i sin reklam, vilket jag tror leder till att fler kan känna igen sig. För egen del hoppas jag kunna hjälpa andra genom att inte låta mig begränsas av eventuella fördomar, utan istället våga visa hela mig – både det yttre och inre. Idag är jag mer tillåtande och ger mig själv tid och tålamod, då mår jag som allra bäst.

Yoella berättar om sin resa.
Next article