Skip to main content
Hem » Din hud » För hudhälsa i världsklass
Sponsrad

Huden är kroppens största organ och alla har sin egen hudhistoria och därmed sina unika hudbehov. Problem med akne, rosacea eller förstadie till hudcancer? Rynkor, tappad spänst eller förlorad lyster? Visionen är tydlig – dermatologibolaget Galderma vill med fokus på innovation erbjuda framtidens produkter för hudhälsa i världsklass. 

Huden är unik och förändras med åren. För att möta olika behov arbetar Galderma med fokus på forskning och vetenskap. Huden och dess välmående är centralt i allt vi gör och vi vill hjälpa människor till en bättre hudhälsa, att må bra i sin egen hud helt enkelt, säger Anna Marsell, VD Galderma Nordic.

Anna Marsell

VD, Galderma Nordic

Foto: Galderma

Sedan 1981 arbetar Galderma för att möta olika hudbehov med innovativ dermatologi och hudhälsa. 

– Hud engagerar och många har personlig erfarenhet då huden har krånglat med exempelvis akne, torr hud eller rosacea. Huden är ständigt exponerad och kliniska studier visar att problem med huden även har en stor påverkan på livskvaliteten. Exempelvis påverkas huden ofta vid skifte av årstid och temperatur, särskilt vid känslig hud, säger Anna Marsell.  

Alla produkter är vetenskapligt testade 

– Det är en stor styrka att vara ett globalt bolag, med innovationskraft och 100% fokus på dermatologi och hudhälsa. Utöver de globala investeringar vi gör, investerar vi två miljarder kronor i vår anläggning i Uppsala där vi utvecklar och producerar estetiska produkter för världsmarknaden. Premiumkvalitet och säkerhet är av högsta vikt då vi vill leverera behandlingar som ger överlägsna resultat! säger Anna Marsell. 

Egenvård, läkemedel och estetiska behandlingar 

Galderma är världsledande inom behandling av akne, rosacea och estetiska behandlingar. I portföljen finns flera välkända varumärken. 

Vi begränsar oss inte till läkemedel eller estetisk medicin, utan vår portfölj spänner från produkter för torr och känslig hy till behandling av hudcancer. Det innebär att vi kan jobba med hälso- och sjukvårdspersonal utifrån de behov som patient och konsument har på ett sätt som är unikt. Vi kan erbjuda den bästa behandlingen för olika behov, oavsett om det är via apotek eller vården, säger Anna Marsell och berättar om Galdermas tre ben:  

1. Estetiska behandlingar 

– Inom estetiken finns produkter som förbättrar hudens utseende och egenskaper eller återställer det som en gång var. Här finns Restylane, en svensk innovation från Uppsala som utvecklats till en portfölj av premium fillers som idag möter den estestiska patientens unika behov på kliniker över hela världen.

2. Egenvård 

– Bland våra egenvårdsprodukter finns välkända varumärken som Basiron (bensoylperoxid) mot akne och Cetaphil, hudvård för känslig hud. Många tror att man kan bli av med akne genom att tvätta sig extra mycket. Så är det inte. Akne är en hudsjukdom, och den måste behandlas med läkemedel, receptfria eller receptbelagda.  

 3. Receptbelagda produkter 

– Vi har receptbelagda produkter mot exempelvis akne och rosacea. Vi har också läkemedel vid förstadier till hudcancer, det vill säga icke-melanom hudcancer.  

Next article