Hem » Din hud » Effektiv metod mot åderbråck
Sponsrad

Åderbråck drabbar nästan var tredje vuxen person i Västeuropa. I 95 procent av fallen är orsaken ärftlighet. Det är ofta smärtsamt och obekvämt, men med hjälp av en effektiv metod så är flera typer av åderbråck enklare att behandla. 

Smärta, trötthet och en tung känsla i ben och fötter är vanliga symptom för åderbråck. Är de större så behövs oftast en operation, men med hjälp av ultraljud och skuminjektion slipper du operera de små och medelstora åderbråcken. 

– Metoden kan användas mot nästan alla typer av åderbråck oavsett var på kroppen de finns. Skummet injiceras i de skadade venerna och gör så att kärlväggarna klistras ihop och förtvinar, säger Brigitte Galland Perhard som är legitimerad läkare och specialist på kärlsjukdomar. 

Behandla på djupet

För ett så bra resultat som möjligt måste åderbråcket behandlas på djupet och inte bara där det är synligt. Ultraljud gör att man lätt kan hitta de dåliga venerna, eftersom blodet hela tiden cirkulerar, säger Brigitte Galland Perhard.

– När du väljer att behandla dina åderbråck med skuminjektion slipper du narkos, infektioner och skador inuti kroppen. Ultraljudsundersökningen gör att du inte riskerar att skada något annat i din kropp, eftersom den görs innan behandlingen. Du behöver inte heller sjukskriva dig från jobbet eftersom att du kan gå som vanligt efteråt.

Snabbare återhämtning

Metoden med ultraljud och skuminjektion är vanlig i Europa, men relativt okänd i Sverige. 

– För att kunna utföra behandlingen så krävs det att läkaren kan läsa av ultraljudet och se skillnad på normala vener, eventuella blodproppar och åderbråck. Metoden innebär mindre bieffekter och i de flesta fall inga behov av bandage eller kompressionstrumpa. Den kostar också betydligt mindre än en operation, plus att du återhämtar dig snabbare, säger Brigitte Galland Perhard.

Nästa artikel