Skip to main content
Hem » Din hud » Den unika ingrediensen Staphefekt begränsar eksem och förbättrar livskvaliteten
Sponsrad

Begränsning av gula stafylokocker är avgörande för behandling av eksem. En ny studie, publicerad i 2021 års decemberutgåva av Journal of Drugs in Dermatology (JDD), visar på effektiviteten hos Gladskins endolysinbaserade kräm som innehåller den unika ingrediensen Staphefekt.  Dess förmåga att begränsa gula stafylokocker gör krämen mycket effektiv.

Staphefekt är ett enzym som hjälper till att återställa hudens mikrobiom genom att endast angripa Staphylococcus aureus-bakterierna, vilka ofta ger upphov till eksem. Staphefekt riktar sig endast mot gula stafylokocker och skadar inte de goda bakterierna. Patientrapporter visar på markanta symtomförbättringar. När krämen applicerades två gånger om dagen kunde man se att patientens eksemsymtom, inklusive klåda och rodnad, minskade på bara några dagar. Den endolysinbaserade krämen tolereras dessutom av de flesta eksempatienter.

Ett nytt sätt att behandla eksempatienter

eksem

– Gula stafylokocker fortsätter att spela en avgörande roll i uppkomsten och utvecklingen av atopisk dermatit. Den här studien är precis vad vi har väntat på, den innebär att vi har hittat ett helt nytt sätt att behandla patienter som lever med eksem, säger dermatologen Dr. Peter Lio, medlem i American National Eczema Associations vetenskapliga råd.

42 barn och vuxna använde krämen med Gladskins patenterade endolsyn under två veckors tid. 65 % av användarna upplevde en betydande förbättring inom tre dagar och 91 % upplevde en betydande förbättring inom 7 dagar. 100 % av alla barn och 95 % av alla vuxna upplevde en förbättring av livskvaliteten efter två veckor. Bland många patienter minskade även sömnsvårigheterna.

Staphefekt SA 100 finns redan i hudvårdsprodukter för akne, eksem och rosacea. Den marknadsförs av Micreos under varumärket Gladskin.

Next article