Hem » Din hud » Behandling av rosacea förbättras av nya hudprodukter
Sponsrad

Fem procent av världens befolkning lider av Rosacea. Idag vet man inte vad som orsakar hudsjukdomen, men det finns bra hjälp att få. 

Rosacea är en vanlig inflammatorisk hudsjukdom. Den drabbar främst personer med ljus hud och orsakar rodnad och utslag i ansiktet. Det kan liknas vid akne, men Rosacea inträffar främst på personer mellan åldrarna 25 till 55. Andra symptom är att ögonlocken blir röda, torra och svullna. Sjukdomen kliar och många personer försöker dölja rodnaden med smink. Dock lugnar eller hjälper inte detta och kan i vissa fall förvärra symtomen.

– Symtomen varierar stort och därför kan det vara svårt att veta när du ska uppsöka läkare, säger Bjorn Herpers, som är klinisk microbiolog.

Bjorn Herpers

Klinisk microbiolog, Gladskin

Foto: Privat

Skadat immunförsvar

Den exakta orsaken till Rosacea är inte helt klarlagd. Idag tror man att symtomen orsakas av ett skadat immunsvar mot miljöpåverkan från exempelvis UV-ljus och bakterier.

– Detta tillsammans med dysfunktion i blodkärlen. Bakterien Staphylococcus aureus kan utlösa infektion av hudskador, vilket kan leda till kraftiga inflammationer, säger Bjorn Herpers.

Rosacea kan dessvärre inte botas permanent, men Gladskins nya hudkrämer är mycket effektiva och kan lindra symtomen när utslagen bryter ut.

Gladskins patenterade enzym Stapefekt dödar endast stafylokockerna, samtidigt som de goda bakterierna på huden bevaras. På detta sätt angrips bara symtomen och den bakteriella balansen kan återskapas,  säger Bjorn Herpers

Snabbt och positivt resultat

Antibiotika skiljer inte mellan dåliga och goda bakterier, och långvarig användning kan dessvärre leda till antibiotika-resistens och biverkningar, menar Bjorn Herpers.

– Antibiotikabehandling verkar bara i tre månader och därför är Staphefekt-enzymet väldigt användbart. Vid användning av rätt produkter märker du resultat väldigt snabbt. Eftersom Gladskins produkter inte resulterar i resistens och inte innehåller några kortikosteroider, är den möjligt att använda för daglig hudvård mot Rosacea. 

Flera studier visar att Gladskins produkter med teknologin Staphefekt-enzymet är effektivt för att döda de dåliga bakterier som orsakar rosacea och livskvalitén ökar direkt för de drabbade. Oftast kan effekten ses inom två till tre veckor.

En annan positiv faktor är att krämerna är receptfria så du kan testa dem utan läkares ordination, avslutar Bjorn Herpers.

Nästa artikel