Hem » nyheter » Yoellas tips för en aknebenägen hud
Sponsrad

Yoella Nygren letade med ljus och lykta efter mirakellösningar som kunde ta bort hennes finnar och blemmor. Men idag skäms hon inte längre över sina akneärr och låter inte det yttre styra hennes liv. Här delar Yoella med sig av sin hudvårdsrutin som hon hoppas kan hjälpa andra som besväras av aknebenägen hud och mörka fläckar.  

För ”skinfluencern” Yoella Nygren kom hudproblemen som ett brev på posten efter en svår period i livet. Hon beskriver den första tiden med utbrott av finnar och blemmor som jobbig då hon möttes av fördomar och det enda hon önskade var att hitta något som funkade i den djungel av produkter på marknaden. Idag är hon stolt ambassadör för hudvårdsmärket Eucerin – tillsammans vill de bryta stigmat och bidra till mer acceptans kring akne. 

Individanpassade produkter

85 procent får aknebenägen hud någon gång i livet. En oljig och aknebenägen hud kräver särskild omvårdnad. Men det som passar för en person, är inte nödvändigtvis rätt för en annan.

­– Jag har behövt jobba med mitt tålamod för att hitta den kombination av produkter som passar min hud bäst. Under en månad kan behoven också skilja sig åt, beroende på var i cykeln jag är. Ibland behöver jag behandla med syra, ibland behöver jag en mer lugnande kräm. 

Yoellas hudvårdsrutin mot oljig hud med finnar

Det första steget är alltid att tvätta ansiktet noga, både morgon och kväll. Den rengöringsgel Yoella använder är tvålfri och tar skonsamt bort talg och döda hudceller. Nästa steg i Yoellas hudvårdsrutin är att använda en toner som rensar porer och gör rent på djupet. Sedan är det dags för en återfuktande ansiktskräm som lugnar en röd och irriterad hud. Och flera gånger om dagen smörjer Yoella in huden med en solskyddsfaktor, även under vinterhalvåret. 

– Det är viktigt att skydda sig mot solen när man har akne för solen kan trigga och ge mörka fläckar – PIH. Sedan kan solen påverka effekten av de syror som kan finnas i hudvården. Därför har jag alltid solskydd i väskan, säger Yoella.

Förebygg & reducera mörka fläckar i 3 steg

Varannan person med aknebenägen hud upplever post-inflammatorisk hyperpigmentering, det vill säga de mörka fläckar som kan uppstå efter det att sår eller finnar har läkt. Yoellas tips vid mörka fläckar är en hudvårdsrutin i tre steg: först ska huden förstås rengöras med en skonsam rengöringsgel. Sedan använder Yoella ett serum som både motverkar finnar och reducerar mörka fläckar. Serumet innehåller den patenterade ingrediensen Thiamidol som effektivt reducerar melaninproduktionen i huden och minskar de mörka fläckarna. Det sista steget är en återfuktande dagkräm ned hög SPF, som minskar uppkomsten av nya fläckar.  

– För mig är det viktigt att det inte är svårare än så här – det måste vara enkelt att sköta sin hud. Förutom bra produkter är det förstås viktigt att se över sin livsstil. För mig är stress och dålig sömn de värsta bovarna. Men även när livet blir stressigt kan jag alltid luta mig mot rutiner som jag lärt mig fungerar bra för mig. Jag vet idag att en hud kan må bra utan att den ser helt perfekt ut, avslutar Yoella Nygren.

Yoellas hudvårdsrutiner

Så vårdar du huden på morgonen:

1. Rengör med DermoPurifyer Cleansing Gel

2. Följ upp med den antibakteriella ansiktstvätten DermoPurifyer Toner

3. Använd den återfuktande ansiktskrämen som lugnar hudirritation: DermoPurifyer Mattifying Fluid

4. Skydda huden extra med solskyddskrämen Sun Oil Control SPF50+

Så vårdar du huden på kvällen:

1. Ta bort smink och dagens föroreningar med DermoPurifyer Cleansing Gel

2. Djuprengör med den antibakteriella ansiktstvätten DermoPurifyer Toner

3. Använd en lätt kemisk peeling, Dermopurifyer Skin Renewal Treatment

4. Smörj in med den återfuktande ansiktskrämen som motverkar finnar: DermoPurifyer Mattifying Fluid

Se Yoellas morgonrutin mot PIH, post-inflammatorisk hyperpigmentering
Nästa artikel