Skip to main content
Hem » nyheter » Ta kontroll över din hormonella balans
Sponsrad

Att som kvinna förstå vad ens kropp behöver under olika hormonella faser är viktigt för att kunna vara i sin fulla kapacitet. KÄLLA hjälper kvinnor att synkronisera menscykeln och öka välbefinnandet under klimakteriet.

Hormonsystemet är en komplex och skör konstruktion. Det påverkar alltifrån mående och hunger, till energinivå, koncentrationsförmåga och kroppsstyrka. Men det går att få bättre hormonell balans, både under menscykeln och senare i livet vid klimakteriet.

Synkronisera menscykeln

Företaget KÄLLA hjälper kvinnor att synkronisera menscykeln, få bättre hormonell balans och öka välbefinnandet i klimakteriet. Matt Jones är chef för NPD & Formulations och ansvarig för sammansättningen av alla KÄLLA-tillskott och icke-probiotiska produkter. Han är även sportnutritionist och har lång erfarenhet av att stödja kvinnliga elitidrottare i att hantera symtom under menstruationscykeln.

Matt Jones
KÄLLA

– Kroppen har olika behov när den rör sig genom de olika faserna av menscykeln. Att förstå vad kroppen behöver när det kommer till näring, återhämtning och träning är viktigt för att kunna vara i sin fulla kapacitet. Med CYCLE SYNC får kroppen de näringsämnen den behöver för att kunna prestera på topp, säger Matt Jones.

Första dagen av mensen går kroppen in i den follikulära fasen, vilket för många innebär mensvärk och låg energi. Efter cirka 14 dagar går kroppen in i den luteala fasen, vilket kan ge humörsvängningar, sömnsvårigheter och ökad aptit.

– Med CYCLE SYNC tas kapslar under den folikulära fasen som fyller på järnnivåer och bekämpar inflammation. Under den luteala fasen tas kapslar som stabiliserar humöret, främjar sömn och dämpar suget efter sötsaker eller fet mat, säger Matt Jones.

Förbättrad livskvalitet

Tiden då kroppen går in i förklimakteriet och senare klimakteriet är ofta en omvälvande tid då hormoner i kroppen påverkas. Det är vanligt att få heta vallningar, känna trötthet, humörsvängningar, nedstämdhet och viktuppgång. Men att tala om dessa förändringar är fortfarande ett tabubelagt ämne. Många kvinnor kopplar inte heller ihop sina symptom med hormonförändringar och lider därför i onödan.

– Med HORMONES & ME går det att stabilisera hormonell obalans, minska inflammation och öka välbefinnandet. Det innehåller noggrant utvalda näringsämnen, såsom gurkmeja, aschwagandha, maca och ginseng. Alla kända för att balansera, stödja hormon- och energiproduktionen, förbättra benhälsan och boosta humöret. Feedbacken vi får från våra kunder är att de upplever en positiv skillnad för deras mående och livskvalitet, säger Matt Jones.  

– Lika vanligt som det är att prata med tonårstjejer om första mensen borde det vara att prata om klimakteriet. Vi på KÄLLA försöker ändra på det. Både genom att erbjuda tillskott som stödjer kvinnors mående genom hela livscykeln och med vår community och vårt ambassadörsprogram, säger Sophia Marinho de Lemos, en av KÄLLA:s grundare.

Sophia Marinho de Lemos
KÄLLA

Next article