Skip to main content
Hem » nyheter » Stomipåsen som gör skillnad! – och finns i två olika färger
Sponsrad

I över 30 år har Axotan hjälpt svenskar som lever med stomi med moderna och trygga produkter. Deras senaste nyhet är Aurum Plus-stomipåsen – som finns i två olika färger, svart och sand.

I samband med en stomioperation är det många som oroar sig för vad som väntar, vilket förstås är fullt förståeligt med tanke på att det är en stor livsomställning. Dels så innebär en stomioperation en förändring på de kroppsliga funktionerna och dels att man ska leva med en stomipåse på magen. Bra hjälp finns dock att få och ett företag som har specialiserat sig på produkter för personer med stomi är Axotan. Sedan 1991 har Axotan erbjudit svenskar som lever med stomi hudvänliga produkter som ska bidra till ett tryggt och aktivt liv.

Finns i sand och svart färg

Axotan har alltid strävat efter att ha de bästa innovationerna inom stomivård. Allt för att höja livskvalitén för slutanvändaren och även ge vårdpersonal möjlighet att erbjuda bästa möjliga vård.

– Den senaste nyhetern i Axotans utbud är produktserien Aurum Plus som finns i både konvex och slät platta. Den finns i två olika färger, svart och sand. Vilket gör att slutanvändaren kan tänka ”Vilken färg väljer jag idag” och kan anpassa färg efter klädval eller aktivitet – något som många uppskattar. Inför en stomioperation funderar man ibland om man kan använda samma kläder som tidigare, vilket går utmärkt. Färgen är dock inte den enda valmöjligheten – Aurum Plus-serien innehåller två färger och totalt 122 olika artiklar. Färg, volym, hålstorlekar och typ av platta med massvis av valmöjligheter medför att produktserien passar en bred målgrupp. Aurum Plus är idag en av de mest omfattande produktserierna i Sverige, vilket gör att varje användare kan välja produkt efter sina behov, säger Emil Ehnberg, produktspecialist på Axotan.

Emil Ehnberg
Produktspecialist, Axotan

Minskar risken för läckage

Den största fördelen med Aurum Plus är den unika formen på skyddsplattan. Den plusformade plattan är framtagen för att på bästa sätt följa konturerna hos slutanvändaren och på så sätt minska risken för läckage. Hudskyddsplattan innehåller naturliga ämnen som Manuka Honung med antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper, vilket bidrar till att huden mår bra. Den unika ”flärpen” vid utloppet på den tömbara stomipåsen förenklar tömningen. Den delade fronten möjliggör inspektion av stomin och underlättar korrekt applicering av stomipåsen på huden. 

Livet efter stomioperation

Även om en stomioperation är ett stort ingrepp och det till en början kan kännas som att det kommer att påverka ens liv väldigt mycket behöver det inte vara så. Många gånger är det individen själv som mentalt sätter sina begränsningar. För trots allt är stomin oftast en livräddande operation och för många av de tusentals personer som lever med stomi innebär operationen ofta ett förbättrat liv med högre livskvalitet. För att kunna behålla en så god livskvalitet som möjligt är rätt typ av hjälpmedel en viktig faktor. 

– Med en bra stomipåse kan man i princip ha de kläder som man vill, utföra de vardagliga aktiviteter som man gjort innan man fick sin stomi, som kroppsarbete, sexuellt samliv och även fysiska aktiviteter så som träning, golf etc. Har man idag en påse som inte är bra för huden eller på något sätt begränsar livskvalitén, så ska man veta att det finns massvis med produkter att testa ute på marknaden, avslutar Emil.

Next article