Skip to main content
Hem » nyheter » SPF Seniorerna står för gemenskap och glädje
nyheter

SPF Seniorerna står för gemenskap och glädje

Det sjuder av liv i våra föreningar. Runt om i Sverige träffas tusentals seniorer varje vecka och deltar i alla möjliga aktiviteter.

SPF Seniorerna arbetar för att seniorer över hela landet ska kunna ha ett friskt åldrande där livskvalitet står i centrum. Det gör vi genom föreningsaktiviteter som är roliga, meningsfulla och främjar hälsan. Vi arrangerar allt från studiecirklar till matlagningskurser, föreläsningar, kulturaktiviteter och resor. Inte minst genomförs en lång rad friskvårdsaktiviteter – vandringar, bassängträning, dans, bowling, boule, löpning och mycket mer. Hos oss träffar du såväl nya som gamla vänner och blir en del av den gemenskap som är kärnan i SPF Seniorerna.

Socialt umgänge är otroligt viktigt för hälsan och forskning visar att ofrivillig ensamhet kan vara lika farlig för hälsan som rökning och att den som känner sig ensam löper större risk för både fysiska sjukdomar och psykisk ohälsa. Därför arbetar vi inom SPF Seniorerna sedan många år med olika projekt för att minska ofrivillig ensamhet och isolering bland äldre. Många av våra föreningar håller aktiviteterna igång även under sommaren, just för att den som inte har möjlighet att besöka släkt och vänner, eller ett sommarställe att åka till, kan fortsätta träffas och umgås.

Vi har också tagit fram en app som har till syfte att motverka ofrivillig ensamhet – Mötesglädje. I appen kan du enkelt hitta nya vänner, hitta någon att prata med, eller delta i roliga aktiviteter. Mötesglädje är framtagen av seniorer för seniorer, är helt gratis att använda och du kan ladda ner den både till Iphone och Android-telefon. Läs gärna mer på spfseniorerna.se/motesgladje.

SPF Seniorerna spelar också en viktig roll med att påverka och skapa opinion i frågor som är viktiga för våra medlemmar. Det gäller inte minst seniorers ekonomi där vi länge krävt att hela pensionssystemet måste ses över så att det ger en trygg pension för såväl dagens som morgondagens seniorer. Andra prioriterade områden är vård och omsorg, hälso- och sjukvård, boende, digitalisering och inte minst att motverka bedrägerier. Här gör vi som förbund viktiga insatser på alla nivåer och bidrar till ett bättre liv för alla seniorer.

Till sist vill jag önska dig en härlig sommar med lagom mängder av sol och värme. Det har vi alla förtjänat efter denna långa vinter.

Next article