Hem » nyheter » Menstrosan – det bekvämaste mensskyddet
Sponsrad

Marknaden för mensskydd är i förändring. Allt fler efterfrågar hållbara alternativ som går att återanvända. Menstrosan är en sådan produkt. Den vinner mark för att den är lika bekväm som en vanlig trosa. Men är vi redo att överge de vanliga bindorna och tampongerna för produkter i tyg? Prova själv, är rådet vi får. 

Imse är ett svenskt företag som har utvecklat absorberande och tvättbara textilier i mer än 30 år, framtagna med stor respekt för och kännedom om kvinnokroppen och dess behov. Imse är en del av företagsgruppen Bare Collective, som arbetar för att göra hållbar konsumtion till normen, inte undantaget.

Som en vanlig trosa

Det senaste tillskottet är menstrosan som ersätter – eller kompletterar – såväl engångsprodukterna som tygbindan och menskoppen. Varför skulle man välja bort andra mensskydd framför en till synes vanlig trosa?

–Våra menstrosor har ett inbyggt skydd som absorberar och skyddar mot läckage. De är gjorda av ekologisk bomull som andas, jämfört med engångsbindor som kan ge en instängd känsla. Med en menstrosa slipper man bindor som korvar sig och tamponger som läcker. De är precis lika sköna och följsamma som vanliga trosor. Det ska inte vara besvärligt att ha mens, säger Ellinor Eriksson, Content Manager på Bare Collective.

Ökat intresse för återanvändbara produkter

Men hur är det med fördomarna mot återanvändbara produkter? Ellinor Eriksson menar att attityden är på god väg att förändras.

–Vi ser verkligen att vi har fått en bredare kundgrupp senaste åren. Vi är övertygade om att det ökade intresset hör samman med ett mer öppet samtalsklimat kring kvinnokroppen och mens. Allt fler blir medvetna om att det finns valmöjligheter.

Många olika modeller

Imses menstrosor finns i flera modeller; bikini, hipster, hög midja och en sömlös sportmodell i funktionsmaterial.

Samtliga går att tvätta i 60 grader.

– Alla har en möjlighet att hitta en favoritmodell. Prova, tycker vi. Det är det allra bästa sättet att känna på om menstrosan är något som passar en.

Därför är menstrosan värd att testa:

Säker mot läckage – ett mensskydd som sitter på plats.
Skonsam mot kroppen – materialet känns luftigt och torkar inte ut slemhinnor.
Miljövänlig – går att återanvända i många år, jämfört med engångsprodukter.

Nästa artikel