Skip to main content
Hem » nyheter » Kosttillskott för att boosta och optimera måendet
Sponsrad

Det finns ett hormonellt uppvaknande som ligger och bubblar just nu, inte bara kring hur näringsämnen kan påverka respektive stödja fertilitet men också hur man kan påverka likväl minska cykelsymtom. Vi börjar komma bort ifrån tanken att det hormonerna gör med vårt välmående är något vi måste “stå ut” med och allt fler verktyg för att förstå men också jobba med våra hormoner, kommer till ytan.

Ellen Barksten
Pureness

Som en del i att använda effekten som näringsämnen kan ha på hormonellt välmående så finns kosttillskott. För att boosta nivåer där det saknas något eller optimera där det finns för mycket. En väldigt krävande period, både hormonellt och näringsmässigt, är graviditet. Både inför och under en graviditet kan det krävas en uppbyggnad av depåer och kontinuerligt intag av specifika ämnen för att öka fertilitet, förbättra äggkvalitet men också stödja fostrets utveckling.

Vitaminer och mineraler för kroppens dagliga behov

Pureness Smart Multi, med ingredienser som betakaroten, B6-vitamin, folat, B12-vitamin, D3-vitamin, kalcium och zink, kan stödja kroppen just på detta sätt, inför och under. Det är en multikapsel som ger ett spektrum av både vitaminer och mineraler för kroppens dagliga behov, så att man under den perioden har en sak mindre att tänka på och lättare kan jobba på sitt hormonella välmående.

Vidare är magnesium en mineral som kan vara vid stor nytta för en rad cykelsymtom, beroende på vilken form du intar. Generellt är det en mineral som används i otaliga funktioner i kroppen, som vi bränner igenom fortare vid hög stressnivå men också träning. Pureness Trippelmagnesium kombinerar magnesiummalat, magnesiumbisglycinat och magnesiumtaurat. En kombination som stödjer normal muskelfunktion, agerar lugnande för nervsystemet och kan minska kramper.

Magnesium gör det lättare att jobba på hormonella välmåendet

Utöver det kan magnesium vara ett verktyg för att minska mensvärk, ångest och sömnproblem, vilka alla är symtom som kan komma från cykelhormoner. Med Trippelmagnesium kombinerar man effekten av olika former av mineralen och det är på så sätt ett tillskott som kan jobba på flera symtom samtidigt. Återigen, för att göra det lättare att jobba på sitt hormonella välmående och dra nytta av effekten som specifika näringsämnen kan ha på kroppen.

Pureness lägger stor vikt vid att endast använda de mest biotillgängliga formerna av näringsämnen och tillskotten är alltid fria från onödiga tillsatser och fyllnadsmedel. Med ett ständigt öga på modern forskning utvecklas produkter och man utvinner alltid vitaminer och mineraler med den metod som ger bästa möjliga näringsinnehåll.

Next article