Skip to main content
Hem » nyheter » KlimakterieResan ökar kvinnors livskvalitet under klimakteriet
Sponsrad

Hösten 2023 var det premiär för evenemanget KlimakterieResan på Oscarsteatern i Stockholm. Dryg 600 kvinnor hade samlats för att lyssna till inspirerande forskare, professorer, gynekologer, sexologer och hälsocoacher, öka sin förståelse för klimakteriet och få insikter om hur klimakteriet kan påverka deras hälsa. Klimakteriet kan vara en tuff period i livet, men också en möjlighet till en nystart och självförverkligande.

Isabel Enberg
Arrangör för KlimakterieResan

Det finns ett enormt behov av ett forum där kvinnor kan mötas och lära sig mer om klimakteriet, det stöd som erbjuds och vad de kan göra själva för att optimera sin livskvalitet i samband med klimakteriet.

–Allt fler aktörer tar sig an klimakteriefrågan, men att prata om klimakteriet är dessvärre fortfarande till stor del tabu. Vi ser samtidigt en stor kunskapstörst bland kvinnor som vill lära sig mer om vad klimakteriet innebär och hur det kan påverka dem, fysiskt och psykiskt, säger Isabel Enberg, som arrangerar KlimakterieResan.

Öka kvinnors kännedom den egenvård som finns tillgänglig

Den 22 april 2024 arrangeras KlimakterieResan återigen i Stockholm. Ett viktigt syfte med kvällen är att öka kvinnors kännedom om den egenvård som finns tillgänglig och som på olika sätt kan underlätta klimakteriet. Under evenemanget får deltagarna omfattande information om klimakteriet, inklusive när det börjar och hur det påverkar fysiska och emotionella förändringar. De kommer att få insikt om olika stadier av klimakteriet och vad som kan förväntas under varje fas.

–Vi vill gärna vända den negativa synen på klimakteriet och få fler kvinnor att betrakta det som en härlig nystart i livet. Klimakteriet är en tid som ofta präglas av många livsförändringar, vilket ofta stärker kvinnors möjlighet att förverkliga och satsa på sig själva, säger Isabel Enberg.

–Många kvinnor bollas dessvärre runt mellan öppenvården, gynekologer och barnmorskor utan att få någon ordentlig hjälp för sina klimakterierelaterade besvär. Klimakteriet omfattar ju en period på flera år som har stor inverkan på livet för många kvinnor, säger Isabel Enberg.

Next article