Skip to main content
Hem » nyheter » God mat lagad från grunden i köket i Källby
Sponsrad

Här i köket i Källby lagar vi över 80 000 ton mat som alltid håller samma goda kvalité. Våra kockar tar ett stort ansvar från recept till färdig maträtt. De provsmakar varje dag för att kunna upprätthålla den goda kvalitén. Här skapar vi klassisk mat med ett ständigt fantasifullt nytänk. Du kan hitta allt från traditionell husmanskost, lyxigare rätter, till pajer och maträtter med världens smaker. Det som alltid är genomgående i vår mat är att den alltid lagas med målsättningen att det ska vara god, säker och bekväm mat som möter dig i frysboxarna.

– Dafgårds lagar maträtter som framkallar positiva matminnen, husmanskost med noggrant utvalda råvaror. Vi satsar mycket på smaksättning och använder smör och grädde för att framhäva de goda smakerna. Vår ambition är att erbjuda mat som smakar hemlagat, säger Sofia Funke Key Account Manager på Dafgårds.

Sofia Funke
Key Account Manager, Dafgårds

Varierade maträtter lagade från grunden

Att njuta av god mat är en av livets kryddor. Vi har lagat mat i flera generationer där det stående inslaget har varit en passion för allt som är gött. På Dafgårds rullar vi köttbullar, bakar surdegsbaguetter och kokar potatis för att se till att det alltid finns något som passar dig. Här finns en stor variation av maträtter som alltid är lagade från grunden i köket i Källby.

I vårt utbud hittar du klassisk mat så som Kalops, Kåldolmar, Fläskschnitzel och Kyckling Jacob. Det finns även rätter som upplevs mer lyxiga med större portioner och andra råvaror, exempelvis Farfars Delikatessköttbullar, Dillkyckling, Lyxlasagne och Helstekt kotlettrad. Dessa rätter fokuserar på smaker som många seniorer säkerligen lagat och ätit många gånger. Därför passar det utmärkt för dig som vill njuta av god mat utan att själv behöva stå vid grytorna. Med våra maträtter är det bara för dig att stoppa maten i mikron och låta Dafgårds göra jobbet åt dig.

– Vi lagar omkring 30 miljoner enportionsrätter varje år. Men oavsett hur många portioner det handlar om så tummar vi aldrig på smaken eller kvalitén, säger Sofia Funke.

Fördelar med fryst mat

Det är inte enbart vårt breda sortiment och goda smaker som gör Dafgårds enportionsrätter till en smakrik och näringsrik måltid, det finns också fördelar med fryst mat. Dafgårds maträtter är skapade med människor i fokus och av kockar som har en stor passion för matlagning. Rätterna är tillagade från grunden här i köket i Källby av naturliga råvaror och läggs direkt in i frysen. På så vis bevaras näringsämnen och smak. Dessutom minskar matsvinnet eftersom hela råvaran används i stället för delar av den.

Next article