Skip to main content
Hem » nyheter » Från Örebro till Barcelona på BMX med hjälp av Eversense®E3 CGM-system
Sponsrad

I extremsportens värld är kraven på precision och prestation höga. Trots sin diabetesdiagnos har BMX-åkaren och filmmakaren Emil Filmby inte låtit sjukdomen styra sina drömmar. Med hjälp av Eversense E3, det enda långtids-CGM-systemet, kunde han under sommaren 2022 uppfylla ett mål som han länge har haft: att cykla på BMX från Örebro till Barcelona. 

BMX: en väg till frihet 

Emil blev diagnosticerad med diabetes vid 14 års ålder. När han började med BMX som tonåring fann han en unik form av frihet som fick honom att glömma bort sin sjukdom, åtminstone för en stund. 

– BMX blev min flykt, ett sätt att bryta mig fri från begränsningarna av min sjukdom, säger Emil. 

Emil Filmby, diabetes, eversense

Varför just Eversense E3? 

Trots sin aktiva livsstil avstod Emil från att använda glukosövervakningssystem i många år, eftersom han var skeptisk till att använda ett hjälpmedel som var fastsatt på kroppen. 

– Jag ville hitta en lösning som fungerar för min livsstil. Jag var nervös innan jag började använda Eversense, men tekniken har varit livsförändrande. När jag fick höra om Eversense och hur den skiljer sig från traditionella CGM-system ville jag testa den under min resa. Att sensorn sitter under huden och inte behöver bytas mer än två gånger om året är fantastiskt, säger Emil. 

– Jag kan ta av mig och lägga på sändaren när jag vill. Efter fem minuter kan jag se min glukosdata i appen igen. Sändaren ger dessutom vibrationsvarningar på huden även när min mobil inte är i närheten. Eversense ger mig en stor frihet, säger Emil. 

Det episka äventyret från Örebro till Barcelona med BMX 

Idén att cykla med BMX från hemstaden Örebro till Barcelona föddes ur Emils passion för BMX och filmproduktion. Med en liten väska på ryggen, en vän som filmassistent och sponsring av Ascensia Diabetes Care Sweden AB gav Emil sig i väg på en utmanande men oförglömlig resa. 

– Resan tog sex veckor och sträckte sig ungefär 2600 kilometer, men för mig handlade resan inte bara om destinationen: den var ett bevis på hur mycket man kan åstadkomma med beslutsamhet och rätt teknologi. Efter resan gästade jag podden ”Tre liv med Diabetes”, så lyssna gärna på det avsnittet! Jag har så klart fortsatt att använda Eversense E3 även efter resan, för jag kan inte föreställa mig ett liv utan den. 

Kan jag få Eversense E3?

Eversense E3 är det enda långtids-CGM-systemet som håller i upp till 6 månader och har en avtagbar sändare* som skickar glukosdata från sensorn direkt till mobilen. Idag har majoriteten av alla personer med typ 1-diabetes tillgång till någon form av sensorbaserad glukosmätare via sin vårdgivare. Prata med din vårdgivare om du är intresserad av Eversense. 

*Ingen data genereras när sändaren är borttagen 

Next article