Skip to main content
Hem » nyheter » Ett starkt och välmående hår börjar med en frisk hårbotten
Sponsrad

Många upplever problem med irriterad och känslig hårbotten. Neccin behandlar effektivt besvären med sin unika och effektiva sammansättning av ingredienser.

Olika typer av hårbottenbesvär

Cecilia Nygren
Utbildningschef, Lyko Professional

– Hårbottenbesvär kan se olika ut. Mjäll exempelvis, syns oftast tydligt. Andra problem som torr, kliande eller irriterad hårbotten kanske inte är synliga på samma sätt men skapar obehag för den som drabbas. Neccins schampoo och balsam återställer hårbottens mikroflora och ger därmed hårbotten en chans att återhämta sig och förebygga framtida besvär, säger Cecilia Nygren, Utbildningschef på Lyko Professional. 

Unik kombination av ingredienser 

Sedan 1994 har Neccin haft samma effektiva ingredienser, däribland Piroctone Olamine. Det är ett ämne som jobbar aktivt mot de problem som uppstår när en hårbotten är i obalans. I kombination med en unik tensidblandning återställs hårbottens naturliga balans, samtidigt som produkterna är skonsamma och vårdande för håret. De kan användas av alla, även personer med lindriga besvär.

– Fastän du inte har problem med mjäll eller irriterad hårbotten, passar Neccins produkter. Särskilt om du i övrigt har känslig hud, och vill ha produkter som är milda för hår och hårbotten, menar Cecilia. 

Skräddarsydda produkter

I Neccins sortiment finns fyra olika varianter av schampo samt två balsam. 

– Neccin No.1 är för dig med större mjällproblematik, Neccin No.2 är för dig med behandlat hår och hårbottenproblem, Neccin No.3 är balsam som fungerar med alla varianter av Neccins schampon och Neccin No.4 är för dig som inte har alltför stora besvär, men ändå har en känslig eller irriterad hårbotten. Dessutom finns det ett parfymfritt schampo och ett parfymfritt balsam. Förutom hårvårdsprodukterna finns även tvål, handkräm och deodorant i Neccins sortiment, alla med milda, hudvårdande egenskaper, berättar Cecilia.

Tips när du använder produkterna

– Schamponera alltid två gånger. Första schamponeringen rengör håret, andra schamponeringen behandlar effektivt hårbotten, låt schampot sitta i några minuter innan du sköljer håret. Därefter handdukstorkar du eller kramar ur vattnet i håret ordentligt innan balsam arbetas in och får verka i några minuter innan du sköljer håret noga. Eftersom de behandlande ingredienserna finns i både schampo och balsam ska balsam masseras in även i hårbotten, förklarar Cecilia.

– Om man i ett tidigt stadium börjar behandla hårbottenbesvär med rätt produkter ökar chansen att bli av med problemen innan det blir värre, avslutar Cecilia Nygren.

Next article