Skip to main content
Hem » nyheter » Boosta personalens kompetens med en VR-baserad utbildning i bemötande!
Sponsrad

Stig in i en ny dimension av vård och omsorg.

ViroteaED är en VR-baserad utbildning i bemötande för vårdpersonal som arbetar inom LSS och äldreomsorg. Vi som står bakom utbildningen är Virotea, ett HealthTech företag hemmahörande i Malmö. Utbildningen är anpassad för vård- och omsorg och lätt att använda, och med den vill vi skapa en mer inkluderande vårdmiljö för personer med kognitiv svikt.

Genom realistiska scenarier i VR får vårdpersonalen möjlighet att uppleva vardagssituationer genom brukarens ögon. Hur känns det för Ulla, som har kognitiv nedsättning, när hon måste duscha fastän hon inte vill? Och vad kan personalen göra för att underlätta situationen? VR-utbildningen skapar en mer empatisk vårdmiljö för personer med kognitiv nedsättning och ökar förståelsen för personer med dessa utmaningar.

VR-utbildningen genomförs med fördel i mindre grupper för att främja aktivt deltagande i diskussionerna. Den är framtagen i samarbete med Kognitionsteamet och Silviasystrarna i Karlstad och passar alla nivåer av erfarenhet och roller inom vård och omsorg. Utbildningen lämpar sig lika bra för sjuksköterskor, vårdbiträden, administrativ personal som för beslutsfattare för att säkerställa att kompetensnivån genomsyrar hela verksamheten.

Det som särskiljer ViroteaED från traditionella utbildningar är formatet med 360-graders VR, vilket ger en fördjupad och koncentrerad inlärningsupplevelse utan distraktioner utifrån. ViroteaED är en kompletterande utbildning och VR-upplevelsen lämnar ett starkt intryck på personalen. Till skillnad från andra utbildningsmetoder, där information ofta försvinner bland bokhyllor och glöms bort, ger VR-upplevelsen en minnesvärd inlärning. Genom att uppleva situationer på ett verkligt och engagerande sätt sitter kunskapen kvar på ett helt annat sätt hos deltagarna.

VR-utbildningen genomförs med fördel i mindre grupper för att främja aktivt deltagande i diskussionerna.

Under mars månad har Virotea producerat nya filmer med 10 olika scenarion, var och en med två versioner som visar ett anpassat och ett inte anpassat bemötande av vårdpersonal gentemot brukare. Filmerna tar upp scenarion som besök av hemtjänst, dusch, måltid, gruppaktiviteter samt främjande av självständighet. Dessa filmer ingår nu i vårt utbud.

Ta steget in i framtiden av vård och omsorg med Viroteas VR-baserade utbildning i bemötande. Kontakta oss idag för mer information och låt oss tillsammans skapa en mer medkännande och inkluderande vårdmiljö för alla.

Börja er resa mot förändring idag med Viroteas VR-baserade utbildning!

Next article