Skip to main content
Hem » nyheter » 4 verktyg som hjälper seniorer att komma i form
Sponsrad

Hälsoappen Wellobe har hjälpt tusentals seniorer att nå sin målvikt, med hjälp av nyttig mat och enkel träning.

Många går upp i vikt med åren, eftersom ämnesomsättningen saktar ner och muskelstyrkan minskar. Samtidigt är det viktigare än någonsin att leva sunt, för att minska risken för sjukdomar som diabetes, sömnapné och hjärt-kärlsjukdomar.

Här är 4 viktiga verktyg för en hälsosammare livsstil:

1. Bra kostvanor

Wellobe har tusentals nyttiga recept som är både enkla och goda. Här finns inga förbud eller krångliga dieter – du går ner i vikt med vanlig mat i lagom stora portioner.

– Jag gick mest efter vad jag var sugen på och letade i appen efter ingredienser, för att se hur jag på bästa sätt kunde få så mycket mat som möjligt, berättar Wellobe-medlemmen Gerd, 63, som gått ner 34 kilo med appen. Alla sa, “vad duktig du är”, men jag upplevde det aldrig som jobbigt. Jag följde bara appen, utan den hade det inte gått.

Gerd, 63, Wellobe-medlem

2. Dagliga promenader

Promenader räcker långt när det gäller att öka förbränningen. I Wellobe finns flera populära promenadprogram utformade för viktnedgång.

– Det är dessutom skonsamt för kroppen och kräver vare sig förberedelse eller utrustning, säger Wellobes motivationsexpert Leila Söderholm.

3. Smart matplanering

I Wellobe gör vi planeringen åt dig – du får ett personligt kostschema, där du enkelt kan byta ut rätter. Du loggar allt du äter i appen och får en översikt av kaloriintag och näringsämnen. Många upptäcker att de faktiskt behöver äta oftare och lägger till ett eller flera mellanmål. 

– Hinner du bli sådär superhungrig är det nämligen lätt att överäta vid nästa måltidstillfälle, säger Wellobes dietist Josefine Jonasson.

4. Styrketräning

Styrketräning kan motverka den minskade muskelstyrka som kommer med åldern och boosta fettförbränningen. Wellobe har flera enkla träningsprogram som går att göra såväl på gym som hemma.

– Var inte rädd för att lyfta tungt! Ju äldre man blir, desto viktigare är det att styrketräna för att bygga ett starkare skelett och starka muskler, säger Thomas Skoglund, personlig tränare på Wellobe.

Next article